|
10 Dakikalık Kayısı Tatlısı |
|
Göksen
Şef Aşçıbaşı
Kayıt: 23.01.2015
Mesajlar: 6647 Şehir: Adana |
Kısa URL: https://ml.md/lc109060
Gönderme Tarihi: 04.Tem.2015
2,020 defa indirildi / yazdırıldı
|
https://migros.com.tr
3 yemek kaşığı tereyağı
Yarım su bardağı badem
3 yemek kaşığı şeker
6 kayısı
1. Fırını önceden 200 derecede ısıtın.
2. Pişireceğiniz kabı tereyağı ile yağlayın.
3. Badem ve kahverengi şekeri mutfak robotunda bademler ince ince doğranana kadar işlemden geçirin.
4. Tereyağı ekleyin, tamamen karışıncaya kadar işleme devam edin.
5. İkiye bölünmüş kayısıları kesilmiş kısımları üste gelecek şekilde tereyağı ile yağlanmış tabağa yerleştirin.
6. Yarısı kesilmiş kayısıların tepesine kadar badem karışımı ile kaplayın.
7. 15-20 dakika süre ile kayısılar yumuşayıncaya ve badem karışımı kızılımsı kahverengi oluncaya kadar fırınlayın.
8. Her servis tabağına 3 kayısı yarısı düşecek şekilde aktarma yapın. Sıcak servis yapın.
|
|