|
|
2 Renkli Pilav |
|
Bayram
Şef Aşçıbaşı
Kayıt: 03.11.2005
Mesajlar: 107 Şehir: Almanya |
Kısa URL: https://ml.md/lc5878
Gönderme Tarihi: 02.Tem.2006
3,364 defa indirildi / yazdırıldı
|
2 su bardağı pirinç
150 gr börülce
3 çorba kaşığı margarin
1 küçük konserve mısır
4 su bardağı su
Yarım limon suyu
Tuz
Pirinci ayıklayıp yıkayın. Derin bir kaba alıp limon suyu, tuz ve üzerini örtecek kadar su ilave edin. Yarım saat bekletin.
Börülceleri ayıklayıp yıkayın. Küçük küçük doğrayın. Tencereye alıp 1 bardak su ekleyin ve diri kalacak şekilde haşlayıp süzün.
Pirinci bol su ile yıkayıp süzün. Margarini tencerede eritip pirinci ekleyerek kavurun. Börülce ve mısırı ilave edip 5-6 dakika daha kavurun. 3 su bardağı su ve yeterince tuz ekleyip kaynamaya bırakın.
Kısık ateşte suyunu çekinceye kadar pişirin. Pilavın üzerini kağıtla örtüp kapağını kapatın ve 5-10 dakika dinlendirin. Şekilli bir kalıba alıp servis tabağına ters çevirin. Sıcak olarak servis yapın.
ML® Renkli Hamsili Pilav için tıklayın
|
|
2 Renkli Pilav Tarifleri Pilavlar
|
|