Yiyiniz iciniz ancak israf etmeyiniz (Araf 31)
lezzetler.com yemek tarifleri paylaşım sitesi

Yemek Tarifleri > Carpaccio Tarifleri > 9 Mantarlı Risotto (1 adet - 1,087 defa bakıldı)

9 Mantarlı Risotto


Fotoğraflı Yemek Tarifleri

Ana Sayfa
Video Yemek Tarifleri
Yemek Galerileri
Ana Yemek Tarifleri
Tatlı Tuzlu İkram Tarifleri
Yöresel Yemek Tarifleri
Geleneksel Yemek Tarifleri
Etnik Yemek Tarifleri
Dünya Mutfaklarından Yemek Tarifleri
Afgan Yemekleri
Alman Yemekleri
Amerikan Yemekleri
Arap Yemekleri
Arjantin Yemekleri
Avustralya Yemekleri
Avusturya Yemekleri
Azeri Yemekleri
Belçika Yemekleri
Brezilya Yemekleri
Bulgar ve Bulgaristan Türkleri'nin Yemekleri
Çeçen Yemekleri
Çekya Yemekleri
Çin Yemekleri
Danimarka Yemekleri
Diğer Ülkelerin Yemekleri
Endonezya Yemekleri
Filipinler Yemekleri
Finlandiya Yemekleri
Fransız Yemekleri
Güney Afrika Yemekleri
Gürcistan Yemekleri
Haiti Yemekleri
Hint Yemekleri
Hırvat Yemekleri
Hollanda Yemekleri
İngiliz Yemekleri
İran Yemekleri
İrlanda Yemekleri
İskandinav Yemekleri
İskoç Yemekleri
İspanyol Yemekleri
İsrail Yemekleri
İsveç Yemekleri
İsviçre Yemekleri
İtalyan Yemekleri
Biscotti Tarifleri
Bruschetta Tarifleri
Carpaccio Tarifleri
Crostini Tarifleri
Fettucini Tarifleri
Focaccia Tarifleri
Frittata Tarifleri
Gnocchi Tarifleri
Granita Tarifleri
Linguine Tarifleri
Panna Cotta Tarifleri
Papardelle Tarifleri
Penne Tarifleri
Polenta Tarifleri
Ravioli Tarifleri
Risotto Tarifleri
Tagliatelle Tarifleri
Tortellini Tarifleri
Japon Yemekleri
Kanada Yemekleri
Kazak Yemekleri
Kırgız Yemekleri
Kore Yemekleri
Küba Yemekleri
Macar Yemekleri
Meksika Yemekleri
Norveç Yemekleri
Malezya Yemekleri
Özbek Yemekleri
Pakistan Yemekleri
Peru Yemekleri
Polonya Yemekleri
Portekiz Yemekleri
Romen Yemekleri
Rus Yemekleri
Slovak Yemekleri
Tahiti Yemekleri
Tayland Yemekleri
Venezuela Yemekleri
Vietnam Yemekleri
Yeni Zellanda Yemekleri
Yunan ve Batı Trakya Türkleri'nin Yemekleri
Diyet Yemek Tarifleri
Markalardan Yemek Tarifleri
Bebek Yemek Tarifleri
Vejetaryen Yemek Tarifleri
Osmanlı Yemek Tarifleri
Kamp Yemek Tarifleri
Sebze Yemek Tarifleri
Meyve Tarifleri
Kırmızı Et Yemek Tarifleri
Av ve Kümes Etleri Tarifleri
Balık ve Deniz Ürünleri Yemek Tarifleri
Sakatat Yemek Tarifleri
Çerez Tarifleri
Tahıl Yemek Tarifleri
Diğer Malzemelerden Yemek Tarifleri
Pişirme Yöntemlerine Göre Yemek Tarifleri
Tatlarına Göre Yemek Tarifleri
Kolay Yemek Tarifleri
En Yeni Yemek Tarifleri
Malzemeye Göre Arama
Genel Konular
Mütevazı Lezzetler®

Üye Girişi
Üye Ol


9 Mantarlı Risotto

türkan hanım
Şef Aşçıbaşı
Şef Aşçıbaşı

Kayıt: 23.09.2020
Mesajlar: 38
Şehir: Kahramanmaraş
Kısa URL: https://ml.md/lc153280
Gönderme Tarihi: 26.Eyl.2020
1,055 defa indirildi / yazdırıldı




http://www.hurriyet.com.tr

120 gram Arborio pirinç
100 gram rende permesan
50 gram tereyağı
1 adet kuru soğan
30 gram porçini mantar
30 gram sığır dili mantar
30 gram kanlıca mantar
30 gram sarıkız mantar
30 gram trompet mantar
10 gram siyah trüf mantar
Birkaç dal maydanoz
20 gram panko (ekmek)
1 adet havuç
Yarım kereviz sapı
20 gram taze kekik
20 gram taze biberiye
10 gram un
20 ml zeytinyağı
20 ml ayçiçek yağı
5 gram amarant
Hibiscus baharati
Tuz
Tuil için:
40 gram sıvıyağ
10 gram un
90 mililitre su
30 gram istiridye mantar
30 gram kültür mantar
30 gram kestane mantar
10 ml zeytinyağı

Soğanları renk aldırmadan soteleyin, pirinci ilave ederek kısık ateşte kavurmaya devam edin.
Nişasta kokusunu uçurun, tavuk suyunu yavaş yavaş ilave edin ve sürekli karıştırın.
Risotto yaparken en önemli işlem karıştırmadır. Pirinç taneleri sürekli karıştırma risottonozun güzel kıvamda olmasını sağlar.
Dağ mantarlarını ayrı bir tavada soteleyin.
Risotto pişmesine yakınken mantarları ilave edin.
Tereyağı ve parmesan ilave etme işleminde, tereyağı soğuk olmalıdır. Hızlı bir şekilde pirinç tanelerini kırmadan hızlıca karıştırılmalıdır.
Tereyağı ekleyip biraz daha karıştırıp eriyene kadar devam edin, en son ocağın altını kapatıp, permasanı ekleyerek bağlayın. Tabii tuz eklemeyi de unutmayın.
Daha sonra tuili hazırlamaya başlayın.
Sıvı yağ, un ve su bir robot yarmıyla çırpılır ve bir kenara alınarak mantarları sarımsak, zeytinyağı ile sote edin.
Ardından robottan çekerek soğutulur, daha sonra diğer karışımla karıştırın.
Orta derece kısık ateste tavada küçük kepçeyle dökerek 1 dakika pişirildikten sonra tuiliniz şekillenecektir.
Tabaklama işleminde ise önce risottoyu daha sonra hazırladığımız dekor tuili ekleyin.
Son olarak bir tutam hibiscus baharatı ekleyin.
Kekik ve biberiye ile tütsüleyerek 1 dakika dumanında bekletin.







9 Mantarlı Risotto Tarifleri Carpaccio Tarifleri



(1 adet 9 Mantarlı Risotto 1,087 defa bakıldı)


lezzetler.com
Site Hakkında
Kullanım Kuralları
Üyelik Kuralları
Gizlilik Bildirimi
Hediyeli Üyelik
Alan Adlarımız
Bölümler
Yemek Kitapları
Mütevazı Lezzetler® Yemek Kitabı
Mütevazı Lezzetler® İkramlar
Mütevazı Lezzetler® Kurabiyeler
Mütevazı Lezzetler® Çorbalar
Mütevazı Lezzetler® Pilavlar
Mütevazı Lezzetler® Videoları
Mütevazı Lezzetler® Fotoğrafları
Mütevazı Lezzetler®
Mütevazı Lezzetler® Sertifikaları
Mütevazı Lezzetler® Türkçe
Mütevazı Lezzetler® Azəricə
Mütevazi Lezzetler® English
Mütevazi Lezzetler® Español
Mütevazi Lezzetler® Deutsch
Mütevazi Lezzetler® Français
Mütevazi Lezzetler® Italiane
Скромные Вкусы® Русский
لذيذ المتواضع ®عربية
Video Sunucuları
video.lezzetler.com
video.ml.md
Youtube
Dailymotion
Facebook
İzlesene
Mynet
Sosyal Medya
lezzetler.com facebook uygulaması
lezzetler.com facebook sayfası
lezzetler.com twitter sayfası
Mütevazı Lezzetler® facebook sayfası
Mutevazı Lezzetler® twitter sayfası

izmir escort - alsancak escort