|
|
Abant Kebabı (Bolu) |
|
şadiye hatun
Şef Aşçıbaşı
Kayıt: 13.12.2012
Mesajlar: 59 Şehir: Malatya |
Kısa URL: https://ml.md/lc84552
Gönderme Tarihi: 18.Arl.2012
2,108 defa indirildi / yazdırıldı
|
4 adet bostan patlıcanı
2 adet orta boy soğan
800 gr. kuşbaşı doğranmış et
1 paket kültür mantarı
2 adet orta boy domates
3-4 adet sivri biber
3-4 diş sarımsak
Tuz
Karabiber
Kekik
1/2 çay bardağı sıvıyağ
Kızartmak için;
Sıvıyağ
Üzerine;
Domates
Biber
Kaşar dilimleri
Patlıcanlar alacalı soyulup ortadan ikiye kesilir. İç kısımları bıçakla oyularak kayık şekli alması sağlanır. Tuzlu suda yarım saat bekletilip, yıkananır ve kurulanır. Kızgın yağda arkalı önlü kızartılır ve fazla yağları kağıt havlu ile alınır. Tencereye sıvıyağ alınıp, etler eklenir. Etler suyunu bırakıp çekinceye kadar kavrulur. Yemeklik doğranmış soğanlar ve minik doğranmış sarımsaklar eklenir. Soğanlar pembeleşinceye kadar kavrulur. Küp doğranmış domates ve minik doğranmış biberler eklenir. Baharatlar da eklenip bir süre kavrulur ve üzerine çıkacak kadar su eklenip, etler yumuşayıncaya kadar pişirilir. Mantarlar limonlu suda haşlanıp, dilimlenir. Haşlanan mantarlar etli karışıma eklenip karıştırılır, tuzu ayarlanır. Etli harc fırın kabına yerleştirilen patlıcanların içine doldurulur. Üzerlerine domates, biber ve kaşar dilimleri yerleştirilir. Yemeğin suyuna gerekirse biraz daha su eklenip fırın tepsisine dökülür ve önceden ısıtılmış 180 derece fırında pişirilir. Sıcak servis yapılır.
|
|
Abant Kebabı (Bolu) Tarifleri Maggi Yemek Tarifleri
|
|