Yiyiniz iciniz ancak israf etmeyiniz (Araf 31)
lezzetler.com yemek tarifleri paylaşım sitesi

Yemek Tarifleri > Burdur Yemekleri > ACI BADEM (Hatay) (1 adet - 76,092 defa bakıldı)

ACI BADEM (Hatay)


Fotoğraflı Yemek Tarifleri

Ana Sayfa
Video Yemek Tarifleri
Yemek Galerileri
Ana Yemek Tarifleri
Tatlı Tuzlu İkram Tarifleri
Yöresel Yemek Tarifleri
Marmara Yemekleri
Ege Yemekleri
Akdeniz Yemekleri
Adana Yemekleri
Antalya Yemekleri
Burdur Yemekleri
Hatay Yemekleri
Isparta Yemekleri
Kahramanmaraş Yemekleri
Kıbrıs Yemekleri
Mersin Yemekleri
Osmaniye Yemekleri
İç Anadolu Yemekleri
Karadeniz Yemekleri
Doğu Anadolu Yemekleri
Güneydoğu Anadolu Yemekleri
Geleneksel Yemek Tarifleri
Etnik Yemek Tarifleri
Dünya Mutfaklarından Yemek Tarifleri
Diyet Yemek Tarifleri
Markalardan Yemek Tarifleri
Bebek Yemek Tarifleri
Vejetaryen Yemek Tarifleri
Osmanlı Yemek Tarifleri
Kamp Yemek Tarifleri
Sebze Yemek Tarifleri
Meyve Tarifleri
Kırmızı Et Yemek Tarifleri
Av ve Kümes Etleri Tarifleri
Balık ve Deniz Ürünleri Yemek Tarifleri
Sakatat Yemek Tarifleri
Çerez Tarifleri
Tahıl Yemek Tarifleri
Diğer Malzemelerden Yemek Tarifleri
Pişirme Yöntemlerine Göre Yemek Tarifleri
Tatlarına Göre Yemek Tarifleri
Kolay Yemek Tarifleri
En Yeni Yemek Tarifleri
Malzemeye Göre Arama
Genel Konular
Mütevazı Lezzetler®

Üye Girişi
Üye Ol


ACI BADEM (Hatay)

Saadet
Türkçe Admin
Türkçe Admin

Kayıt: 12.07.2005
Mesajlar: 9327
Şehir: Ankara
Kısa URL: https://ml.md/lc45501
Gönderme Tarihi: 31.Arl.2009
6,050 defa indirildi / yazdırıldı




Hatay Valiliği
Antakya Mutfağı - Süheyl Budak


MALZEMELER
5 yumurta beyazı
600 gr. çekilmiş tatlı badem
600 gr. pudra şekeri
50 gr. acı badem

YAPILIŞI
Fırını 170 Oc 'ye ayarlayıp ön ısıtma yaptıktan sonra, fırın tepsisine yağlı kağıt yayılarak bir kenara alınır. Bir kasede yumurta beyazları çırpılarak kar haline getirilir. Sıcak suda bademler haşlanıp kabukları soyulur. Bir mikser (veya havan) yardımı ile dövme işlemi yapılırken, pudra şekerinin üçte biri eklenerek mikserden (havandan) alınır. Bir kasede duran kar halindeki yumurta akı, ikiye ayrılarak bir kısmının içine bademler eklenerek karıştırılır. Daha sonra içine geri kalan yumurta beyazı ve şeker eklenerek kuwetle karıştırılıp bir hamur elde edilir. Bu hamurun kıvamı ne çok katı, ne de akıcı olmalı, ancak kendi kendine yayılacak kadar yumuşak olmalı. Hazır olan fırın tepsisi içindeki kağıdın üzerine bir tatlı kaşığı yardımı ile hamurdan alınır. Aralarında bir parmak aralık kalacak şekilde, top top dökülerek ve yayılmalarını sağlamak maksadı ile 10 dk. bekletildikten sonra, yarısının üstüne badem koyarak fırında 25 dk. hafif kahverengi bir renk alıncaya kadar pişirilip fırından alınır. 5 dk. bekledikten sonra iki yarım üst üste gelecek şekilde yapıştırılarak servis edilir.






ACI BADEM (Hatay) Tarifleri Burdur Yemekleri



(1 adet ACI BADEM (Hatay) 76,092 defa bakıldı)


lezzetler.com
Site Hakkında
Kullanım Kuralları
Üyelik Kuralları
Gizlilik Bildirimi
Hediyeli Üyelik
Alan Adlarımız
Bölümler
Yemek Kitapları
Mütevazı Lezzetler® Yemek Kitabı
Mütevazı Lezzetler® İkramlar
Mütevazı Lezzetler® Kurabiyeler
Mütevazı Lezzetler® Çorbalar
Mütevazı Lezzetler® Pilavlar
Mütevazı Lezzetler® Videoları
Mütevazı Lezzetler® Fotoğrafları
Mütevazı Lezzetler®
Mütevazı Lezzetler® Sertifikaları
Mütevazı Lezzetler® Türkçe
Mütevazı Lezzetler® Azəricə
Mütevazi Lezzetler® English
Mütevazi Lezzetler® Español
Mütevazi Lezzetler® Deutsch
Mütevazi Lezzetler® Français
Mütevazi Lezzetler® Italiane
Скромные Вкусы® Русский
لذيذ المتواضع ®عربية
Video Sunucuları
video.lezzetler.com
video.ml.md
Youtube
Dailymotion
Facebook
İzlesene
Mynet
Sosyal Medya
lezzetler.com facebook uygulaması
lezzetler.com facebook sayfası
lezzetler.com twitter sayfası
Mütevazı Lezzetler® facebook sayfası
Mutevazı Lezzetler® twitter sayfası

izmir escort - alsancak escort