5 adet Kapya Biber
14 adet Acı Kırmızı Biber
2,5 su bardağı Şeker
1 su bardağı Su (Soğuk)
10-12 damla Limon Suyu
Beş adet kırmızı kapya biberi ince ince 2-3 milimlik küpler şeklinde doğrayın. 14 adet kırmızı acı biberlerinde çekirdeklerini olabildiğince çıkararak doğrayın. · Üstüne iki buçuk bardak şekeri dökün, bu şekilde iki saat bekletin. Daha sonra 1 bardak soğuk içme suyu ekleyin ve tencereyi ocağa alın. Önce kısık ateşte kaynamaya başlasın sonra orta ateşte arada üstündeki kırmızı köpüğü alarak yaklaşık 40 dakika pişirin.
Altını kapatıp 8 damla limon sıkın, 10 dakika sonra reçel kıvamını aldığını göreceksiniz, artık kavanozlayabilirsiniz. Sos gibi kullanacağınızdan ufak kavanozlarda az az açıp kullanmanızı tavsiye ederim.
|