|
|
Açık Mantı |
|
lapa
Şef Aşçıbaşı
Kayıt: 25.08.2014
Mesajlar: 30 Şehir: Bursa |
Kısa URL: https://ml.md/lc101283
Gönderme Tarihi: 01.Eyl.2014
1,928 defa indirildi / yazdırıldı
|
2 yumurta
1 çay bardağı süt
Aldığı kadar un
200 gram kıyma
1 kaşık sıvıyağ
1 kaşık terayağı
1 kase sarımsaklı yoğurt
Tuz
Karabiber
Kırmızı biber
Yumurta ve sütü derin bir kabın içinde çırpın. Aldığı kadar unu ilave edip yoğurun. Poğaça hamuru kıvamına gelince yumurta iriliğinde bezeler koparıp, unlanmış bir zeminde mantı yufkası kalınlığında açın. Yufkaları temiz bir bez üzerine serip, hafifçe kuruyana dek bekletin. Sonra 1 cm'lik şeritler halinde keserek küçük kareler elde edin ve biraz daha kurumalarını sağlayın. Tencerede suyu kaynatıp, üzerine sıvıyağ ve tuzu ekleyin. Hamurlan ilave edip, yumuşayana dek haşlayın. Biraz sulu kalacak şekilde, haşlanan hamurları servis tabağına aktarın. Üzerine sarımsaklı yoğurdu gezdirin. Kıymayı tereyağında kavurup üzerine karabiber, kırmızıbiber ve tuz ekleyerek karıştırın. Kavrulan kıymayı yoğurdun üzerine gezdirin.
|
|
Açık Mantı Tarifleri Akıtma Tarifleri
|
|