1 su bardağı haşlanmış bezelye
2 adet haşlanmış patates
3 adet haşlanmış havuç
15 adet kornişon turşu
Mayonez için:
2 adet yumurta sarısı
1 tatlı kaşığı hardal
2 çorba kaşığı acı sos
3 çorba kaşığı sirke
Yarım limon suyu
2 çorba kaşığı su
2 su bardağı soğutulmuş sıvı yağ
1 çay kaşığı tuz
Mayonezi yapmak için temiz ve kuru bir kabın içine yumurta sarısını koyun, üzerine hardal, sirke bırakıp karıştırın. Yavaşça karıştırarak üzerine limon suyu ekleyin. Ardından sıvı yağı ip gibi akıtarak karışıma yedirip kıvama getirin. İçine küp doğranmış patates, havuç ve turşuyla karıştırın, üzerine bezelyeyi de ekleyip tüm malzemeyi güzelce karıştırın. Büyük bir servis tabağına alıp dolapta bekletin.
|