|
|
Acılı Gazpacho |
|
doz
Aşçıbaşı
Kayıt: 15.11.2013
Mesajlar: 22 Şehir: Şanlıurfa |
Kısa URL: https://ml.md/lc93787
Gönderme Tarihi: 15.Kas.2013
2,149 defa indirildi / yazdırıldı
|
5 adet domates
1 adet salatalık
1 adet salçalık kırmızı biber
3 diş sarımsak
4 dilim bayat ekmek
2 çorba kaşığı sirke
2 çorba kaşığı yoğurt
4 çorba kaşığı margarin
2-3 çorba kaşığı buzlu su
1 çay kaşığı kırmızı acı biber
Tuz
Süslemek İçin:
1 adet salatalık
1 adet kırmızı dolmalık biber
1 adet yeşil dolmalık biber
1 adet sarı dolmalık biber
İsteğe göre yeterince kekik
1. Domatesleri soyup, ortadan ikiye kesin ve çekirdeklerini ayırın.
2. Salatalığı soyarak küp şeklinde doğradıktan sonra kırmızı salçalık biberi temizleyip iri parçalar halinde doğrayın.
3. Sarımsakları soyup, ekmek dilimlerini sirke ile ıslatarak elinizle sıkıp ufalayın.
4. Hazırladığınız domates, salatalık, kırmızı salçalık biber ve sarımsağı robota alıp ezin.
5. Acı biber ve tuzu ekledikten sonra ekmek içi ve 2-3 çorba kaşığı buzlu su ilave edip buzdolabında en az 1 saat bekletin.
6. Yoğurt ve yağımızı da ekleyerek karıştırın.
7. Üzerine yeşil, sarı ve kırmızı biberleri temizleyip küçük kareler şeklinde doğrayın.
8. Sebzeleri çorbanın üzerine serperek hafifçe karıştırarak batmamalarını sağlayın.
9. Arzuya göre süsleyip kekik serperek soğuk olarak servise sunun.
Fotoğraf "martı" tarafından gönderildi. 07.12.2014
|
|
Acılı Gazpacho Tarifleri Endülüs Yemekleri
|
|