|
|
Acılı Kavurma |
|
Hiç Kimse
Super MOD
Kayıt: 10.02.2006
Mesajlar: 771 Şehir: Bahçelievler/ANKARA |
Kısa URL: https://ml.md/lc89204
Gönderme Tarihi: 14.May.2013
1,965 defa indirildi / yazdırıldı
|
12 gr un (1,5 çorba kaşığı)
15gr LUNA (1 çorba kaşığı)
1 adet dolmalık biber
1 adet soğan
1 adet kereviz
Defne yaprağı
Tuz
Acı pul biber
300 gr kuşbaşı et
250 ml et suyu (1 su bardağı)
1 kâse haşlanmış pirinç
1 adet kıyılmış taze soğan
Kıyılmış maydanoz
Unu Luna ile koyu bir karamel rengi alana kadar kavurun. Kuru soğan, kereviz ve dolmalık biberi küp şeklinde doğrayıp kavrulmuş uno ekleyin ve kavurmaya devam edin. Bu arado ayrı bir tavada kuşbaşı eti iyice kavurun. Sebzeler iyice yumuşayınca defne yaprağı, tuz ve acı pul biber ekleyin. Kavrulan etleri de et suyu ile birlikte tencereye alın. Birlikte bir taşım piştikten sonra çukur tabaklara bölüştürün. Üzerine haşlanmış pirinç serpin. Pirinçlerin üzerine de kıyılmış yeşil soğan ve maydanoz koyup servis yapın.
Not: Bu yemeği çeşitli sebzeler ve tavuk eti ile de deneyebilirsiniz. Küçük küçük doğranmış taze bamya ile özellikle nefis bir acılı kavurma hazırlayabilirsiniz. Bamya, sümüksü dokusu yemeğe karışmasın diye genellikle doğranmadan kullanılır. Bu tarifte unla birlikte yemeğin kıvamını koyulaştırması için özellikle doğranması tavsiye olunur. Unun yağ, süt, su gibi likitlerle karıştırıldığında topaklar oluşması, istenmeyen bir özelliğidir. Unu önce biraz tuz ile karıştırmak, istenmeyen pütürlerin oluşmasına karşı iyi bir çaredir. Etin kalitesi pişme süresini ve lezzetini belirler. Günümüzde ağır çekmesi için besi hayvanları pancar küspesi gibi şekerli maddelerle beslenmekte, şeker su tuttuğu için et de ağır çekmektedir. Oysa bu etin kalitesini bozan bir uygulamadır. İyi et, kuşbaşı doğrandığında bıçağa yapışmaz. Buna karşılık hücreleri su ile dolu olan et, doğrandığı bıçağa yapışir.
|
|
Acılı Kavurma Tarifleri Luna Yemek Tarifleri
|
|