Yiyiniz iciniz ancak israf etmeyiniz (Araf 31)
lezzetler.com yemek tarifleri paylaşım sitesi

Acılı Kısır (Gaziantep)


Fotoğraflı Yemek Tarifleri

Ana Sayfa
Video Yemek Tarifleri
Yemek Galerileri
Ana Yemek Tarifleri
Tatlı Tuzlu İkram Tarifleri
Yöresel Yemek Tarifleri
Marmara Yemekleri
Ege Yemekleri
Akdeniz Yemekleri
İç Anadolu Yemekleri
Karadeniz Yemekleri
Doğu Anadolu Yemekleri
Güneydoğu Anadolu Yemekleri
Adıyaman Yemekleri
Batman Yemekleri
Diyarbakır Yemekleri
Gaziantep Yemekleri
Kilis Yemekleri
Mardin Yemekleri
Siirt Yemekleri
Şanlıurfa Yemekleri
Şırnak Yemekleri
Geleneksel Yemek Tarifleri
Etnik Yemek Tarifleri
Dünya Mutfaklarından Yemek Tarifleri
Diyet Yemek Tarifleri
Markalardan Yemek Tarifleri
Bebek Yemek Tarifleri
Vejetaryen Yemek Tarifleri
Osmanlı Yemek Tarifleri
Kamp Yemek Tarifleri
Sebze Yemek Tarifleri
Meyve Tarifleri
Kırmızı Et Yemek Tarifleri
Av ve Kümes Etleri Tarifleri
Balık ve Deniz Ürünleri Yemek Tarifleri
Sakatat Yemek Tarifleri
Çerez Tarifleri
Tahıl Yemek Tarifleri
Diğer Malzemelerden Yemek Tarifleri
Pişirme Yöntemlerine Göre Yemek Tarifleri
Tatlarına Göre Yemek Tarifleri
Kolay Yemek Tarifleri
En Yeni Yemek Tarifleri
Malzemeye Göre Arama
Genel Konular
Mütevazı Lezzetler®

Üye Girişi
Üye Ol


Acılı Kısır (Gaziantep)

Çetin Ceviz
Şef Aşçıbaşı
Şef Aşçıbaşı

Kayıt: 26.05.2005
Mesajlar: 2272
Şehir: Ankara
Kısa URL: https://ml.md/lc184448
Gönderme Tarihi: 21.Ağu.2025
18 defa indirildi / yazdırıldı




Bulgur ve Baharat Karışımı:
2 su bardağı ince köftelik bulgur
1,5 su bardağı sıcak su
1 yemek kaşığı domates salça
1 yemek kaşığı biber salça
1 tatlı kaşığı isot (Urfa biberi)
1 tatlı kaşığı pul biber
1 çay kaşığı kimyon
1 çay kaşığı karabiber
1 tatlı kaşığı tuz
Aromatik Sosu İçin:
Yarım çay bardağı zeytinyağı
3 diş sarımsak (ezilmiş)
1 adet rendelenmiş domates
Yarım limon suyu
2-3 yemek kaşığı nar ekşisi
Yeşillikler:
5-6 dal taze soğan
Yarım demet maydanoz
Yarım demet taze nane
1 tutam reyhan (isteğe bağlı)

İnce köftelik bulguru geniş bir kaba alın. Üzerine sıcak suyu gezdirin, karıştırın ve üzerini kapatıp 10-15 dakika bulgurlar şişene kadar bekletin.
Baharatlarla Yoğurun: Bulgur şişince içine domates ve biber salçasını, baharatları (isot, pul biber, kimyon, karabiber, tuz) ekleyin. Elinizle yoğurarak bulgura iyice yedirin. Antep usulünde bu aşama önemlidir; salçalar çiğ kalmamalı.
Bir tavada zeytinyağını ısıtın. İçine rendelenmiş domates ve ezilmiş sarımsağı ekleyin, 2-3 dakika kadar kavurun. Ocaktan alıp içine nar ekşisi ve limon suyunu ilave edin. Bu sosu bulgur karışımına dökün ve güzelce karıştırın.
Taze soğan, maydanoz, nane ve varsa reyhanı ince doğrayın. Bulgura ekleyin ve nazikçe karıştırın.
Kısırı 15-20 dakika kadar dinlendirin ki aromalar iyice otursun. Marul yaprakları, limon dilimleri ve acı biber turşusuyla servis edin.







Acılı Kısır (Gaziantep) Tarifleri Batman Yemekleri



(1 adet Acılı Kısır (Gaziantep) 19 defa bakıldı)


lezzetler.com
Site Hakkında
Kullanım Kuralları
Üyelik Kuralları
Gizlilik Bildirimi
Hediyeli Üyelik
Alan Adlarımız
Bölümler
Yemek Kitapları
Mütevazı Lezzetler® Yemek Kitabı
Mütevazı Lezzetler® İkramlar
Mütevazı Lezzetler® Kurabiyeler
Mütevazı Lezzetler® Çorbalar
Mütevazı Lezzetler® Pilavlar
Mütevazı Lezzetler® Videoları
Mütevazı Lezzetler® Fotoğrafları
Mütevazı Lezzetler®
Mütevazı Lezzetler® Sertifikaları
Mütevazı Lezzetler® Türkçe
Mütevazı Lezzetler® Azəricə
Mütevazi Lezzetler® English
Mütevazi Lezzetler® Español
Mütevazi Lezzetler® Deutsch
Mütevazi Lezzetler® Français
Mütevazi Lezzetler® Italiane
Скромные Вкусы® Русский
لذيذ المتواضع ®عربية
Video Sunucuları
video.lezzetler.com
video.ml.md
Youtube
Dailymotion
Facebook
İzlesene
Mynet
Sosyal Medya
lezzetler.com facebook uygulaması
lezzetler.com facebook sayfası
lezzetler.com twitter sayfası
Mütevazı Lezzetler® facebook sayfası
Mutevazı Lezzetler® X sayfası