|
|
Acılı Meksika Fasulyesi |
|
filiz türe
Şef Aşçıbaşı
Kayıt: 18.04.2013
Mesajlar: 31 Şehir: İzmir |
Kısa URL: https://ml.md/lc88575
Gönderme Tarihi: 18.Nis.2013
3,716 defa indirildi / yazdırıldı
|
250 gr. kıyma
1 kutu meksika fasulyesi konservesi
1 adet kuru soğan
2 adet orta boy domates
2-3 diş sarımsak
1 adet kapya biber
1 adet acı yeşil biber
1 yemek kaşığı acı biber salçası
1 tatlı kaşığı domates salçası
2-3 yemek kaşığı sana yağı
1 tutam tuz
1 miktar kekik,
1 çay kaşığı mercanköşk
Yeterince et suyu ya da su
Soğan yemeklik doğranıp sana yağda pembeleşinceye kadar kavrulur. Biberlerin çekirdekleri temizlenip doğranır ve kıyılmış sarımsak ile birlikte tencereye ilave edilir. Kıyma eklenip suyunu bırakıp çekinceye kadar kavrulur. Domateslerin kabukları soyulup küp şeklinde doğranır ve tencereye ilave edilir. Salçalar eklenip karıştırılır. Fasulye konservesi süzülerek eklenir. Suyu ve tuzu ayarlanır, kekik ve mercan köşk ile tatlandırılır. Kapağı kapatılarak pişmeye bırakılır.
|
|
Acılı Meksika Fasulyesi Tarifleri Sana Yemek Tarifleri
|
|