5 büyük diş sarımsak, soyulmamış
3 büyük kırmızı dolmalık biber
3 büyük sarı dolmalık biber
3 orta boy kabak
1 adet büyük boy soğan
1 çorba kaşığı İçim Tereyağı
1 tatlı kaşığı kimyon
1 tatlı kaşığı kırmızı pul biber
2 bardak domates suyu
4 çorba kaşığı limon suyu
3 çorba kaşığı sirke
1 adet salatalık
Dolmalık biberleri kesin ve çekirdeklerini alın. Dört eşit parçaya dilimleyin. Kabakları ortadan ikiye ayırın ve ince dilimleyin. Sarımsakları ve soğanları 1 çay kaşığı İçim Tereyağ ile çevirin. Biber ve kabakları ilave edin. Orta derece ateşte sürekli karıştırarak iyice soteleyin. Karışımı ayrı bir kaba alarak 15 dakika boyunca dinlenmeye bırakın.
Biberlerin kabuklarını ayıklayın, kimyon, kırmızı pul biber, domates suyu, limon suyu ve sirkeyle birlikte derin bir kapta iyice karıştırın. Kalan İçim Tereyağı’nı ekleyin. Blender’la karışımı püre haline getirin. Tuz ve karabiberle tatlandırdıktan sonra ağzını kapatarak en az 4 saat buzdolabında soğumaya bırakın. Servis ederken üzerine salatalık dilimleyin.
|