2 adet soğan
2 çay kaşığı tuz
1 çay kaşığı sumak
1 demet maydanoz
3 adet domates
2 çay kaşığı pulbiber
1 çorba kaşığı zeytinyağı
1 adet limonun suyu
1 çorba kaşığı nar ekşisi
Derin bir kaba aldığınız soğanları ince kıydıktan sonra, 1 çay kaşığı tuz ve sumak ile iyice ovun.
Kıyılmış maydanozu ve kabuklarını temizleyip küçük doğranmış domatesleri ekleyin.
Pulbiberi, 1 çay kaşığı tuzu, zeytinyağını, nar ekşisini ve limon suyunu ilave ederek iyice karıştırın.
Daha sonra salata kasesine alarak üzerine nar ekşisini gezdirin.
Not: Salatanızı bulgurlu şekilde de yapabilirsiniz. Bunun için 1 çay bardağı bulgurun üzerine kaynar su ekleyip, 15 dakika bekleterek salataya ekleyebilirsiniz.

|