|
|
Açmalı Yahni |
|
cicibebe
Şef Aşçıbaşı
Kayıt: 26.10.2011
Mesajlar: 42 Şehir: Eskişehir |
Kısa URL: https://ml.md/lc76327
Gönderme Tarihi: 01.Haz.2012
2,142 defa indirildi / yazdırıldı
|
4 tane çarşıdan alınmış hazır açma simit
15 tane arpacık soğan
2 diş sarımsak
250 gr sotelik doğranmış dana eti
1 çorba kaşığı salça
2 kaşık sıvıyağ
1 adet jülyen doğranmış havuç
1 defne yaprağı
Tane
Karabiber
Kırmızı toz biber
Kekik
Tuz
1 kesme şeker
1 komposto kasesi yoğurt
Tencereye 2 kaşık sıvıyağ konur karabiber soteleyin havuç dana etleri koyun etlerin rengi dönene kadar sotelenir salça defne yaprağı şeker koyunl su bardağı su ilave edin. Kısık ateşte etler yumuşayıncaya kadar pişirin. İçinden defne yaprağı alınır. Kırmızı biber kekik konyun. 1 porsiyonluk servis tabağının ortasına açma koyun. Etin suyundan üzerine 2 kaşık gezdirin ortasına hazırlanan et koyun ince kıyılmış maydanoz serpin, 1 çorba kaşığı yoğurt tam ortasına koyun servis yapın.
|
|
Açmalı Yahni Tarifleri Hamur İşleri
|
|