1 paket Lezita Ciğer Yürek
2 diş sarımsak
1 tutam kuru adaçayı yaprağı
3 çorba kaşığı zeytinyağı
1 kase mantar
Tuz, karabiber, kırmızı tozbiber
Sarımsakları soyup ikiye kesin. Mantarları ince ince dilimleyin. Lezita piliç ciğerleri ve yürekleri kuşbaşı olarak doğrayın.
Zeytinyağını sote tavasında ısıtın. Sarımsakları ve adaçayı yapraklarını yağa atıp 1-2 dakika sonra kokusu çıkınca yağın içinden alın. Lezita ciğer ve yürekleri yağa ilave edip rengi dönene kadar soteleyin. Mantarları ekleyip 4-5 dakika daha sote etmeye devam edin. Son olarak tuz, karabiber ve kırmızı toz biberi ilave edip 1-2 dakika daha hızlı ateşte çevirin. Sıcak olarak servis yapın.
|