3 Su bardağı çavdar unu
4 Poşet Doğadan Adaçayı
2 Yumurta
125 g Yoğurt
70 g Zeytinyağı
10 g Maya
10 g Esmer Şeker
150 ml. Ilık su
İç Harcı İçin:
250 g Lor peyniri
2 poşet Doğadan Adaçayı
Üzerine:
Yumurta Sarısı;
Yarım Çay Bardağı Susam
Maya, esmer şeker, 150 ml su ile karıştırılarak mayalandırmaya bırakılır, 6-7 dakika bekletilir.
Çavdar unu, 4 poşet Doğadan Adaçayı, 2 adet yumurta, 125 g light yoğurt, 70 gr zeytinyağı karıştırılıp hamur haline getirilir. Hamur üzerine streç film çekilerek 40 dakika bekletilir.
Ayrı bir kapta 250 g lor peyniri ve 2 poşet Doğadan Adaçayı karıştırılarak iç harcı hazırlanır.
40 dakika bekletilen hamur açılır ve 18 eş parçaya ayrılıp küçük parçalar açılır. İçine hazırlanan harçlar koyulup yağlı kağıda aralıklı şekilde dizilir. Üstü kuru bezle kapatılıp 30 dakika bekletilir.
30 dakika sonra, 2 yumurta sarısı çırpılıp poğaçalar üzerine sürülür ve susam eklenir. Önceden ısıtılmış Arçelik Gurme #Ankastre fırında, 170 derecede 30 dakika boyunca pişirilen poğaçalara, çıktıktan sonra su serpip üzeri bezle kapatılarak soğutulur.
|