1 Litre Süt
10 Yemek Kaşığı Toz Şeker
12 Yemek Kaşığı İrmik
1 Adet Portakal
400 g Kestane Kabağı
1 Paket Vanilya
2 Çorba Kaşığı Kakao
2 Çorba Kaşığı Toz Şeker
Rendelenmiş Bitter Çikolata
Tarifimize tenceremize 1 l süt ekleyerek başlıyoruz.
İçine 10 yemek kaşığı toz şeker ilave ediyoruz.
Tenceremize 12 yemek kaşığı irmik ekliyoruz.
1 portakalın kabuğunu tenceremize rendeliyoruz.
İrmiğimizi yaklaşık 10 dakika sürekli karıştırarak, muhallebi kıvamına gelene kadar pişiriyoruz.
Yaklaşık 400 gr kestane kabağımızın yeşil kısımlarını ayıklıyoruz.
Kestane kabağımızı dörde bölüyoruz ve kaynayan suyun içerisine atıyoruz.
Yaklaşık 15 dakika haşlıyoruz.
İrmikli muhallebimizi karıştırmaya özen gösteriyoruz.
İrmikli muhallebimiz kıvam aldı, içine 1 paket vanilya ekliyoruz ve güzelce karıştırıyoruz.
Muhallebimizin üçte birini kaseye alıyoruz.
İçine 2 çorba kaşığı kakao ekliyoruz ve güzelce karıştırıyoruz.
Kestane kabaklarımız haşlandılar, bir kaseye çıkartıyoruz.
Çatal yardımıyla kabaklarımızı eziyoruz.
2 çorba kaşığı toz şekerimizi kabaklarımızın üzerine ekliyoruz ve ezmeye devam ediyoruz.
İrmikli muhallebimizin üçte birini kabaklarımızın içerisine ekliyoruz ve güzelce karıştırıyoruz.
Homojen bir kıvam alana kadar karıştırıyoruz.
Karışımımızın homojen bir kıvam alması için mikserden de faydalanabiliriz.
Adapazarı beyaz kestane kabaklı tatlımız servis etmek için hazır.
Kuplarımızın taban kısmına kakaolu muhallebimizi yerleştiriyoruz, bastırarak kuplarımızda düzgün bir kat elde ediyoruz, üzerine sade muhallebimizi yerleştiriyoruz. Kabaklı irmiğimiz ile son katımızı oluşturuyoruz.
Adapazarı beyaz kestane kabaklı tatlımızı süslemek için rendelenmiş bitter çikolata kullanıyoruz.

|