1 kg Dana Kıyma (Döş ve Kol)
1 Adet Kuru Soğan
1/4 Adet Bayat Ekmek İçi
1 Çay Kaşığı Kimyon
1 Çay Kaşığı Karabiber
1 Çay Kaşığı Kırmızı Toz Biber
1 Çay Kaşığı Tuz
Islama Suyu:
1 kg Çektirilmiş Kemik Suyu
2 Çorba Kaşığı Toz Biber
1/2 Su Bardağı Zeytinyağı
1 Tatlı Kaşığı Tuz
Orta kalınlıkta çekilmiş kıyma geri kalan kıyma ile 10 dakika kadar, yoğurulur bir saat kadar dinlendirilir. 1 kga 80 adet (yaklaşık 12 gr) olacak şekilde köfteler oluşturulur. Kaynamış ıslama suyuna bayat kara fırın ekmek dilimleri önlü arkalı batırılır. Islanmış dilimler, ızgarada üzerlerinde iz kalacak şekilde pişirilir. Servis Şekli: Meşe kömüründe pişirilen köfteler yine ızgara edilmiş ekmek dilimleri üzerinde közlenmiş domates ve biber ile servis edilir. Geleneksel olarak ıslama köfteye piyaz, içecek olarak da şıra veya ayran eşlik eder.
|