Kullanılacak malzeme (4 kişi için):
4 dilim tava ekmeği,
100 gram eritme kars peyniri,
4 yumurta,
2 çorba kaşığı rendelenmiş kaşar veya rokfor peyniri,
1 çorba kaşığı margarin yağı,
1 fiske cevzi bevva,
yeteri kadar süt,
tuz ve karabiber.
Yapımı: Ekmek dilimlerini sütte iyice yumuşatmalı. Sonra bu dilimleri yağa bulanmış bir pyrex kayık tabağa düzenli bir biçimde yerleştirmeli. Dilim dilim kesilmiş eritme kars peynirlerini ekmek dilimlerinin üzerlerine yerleştirmeli. Yumurtalarla rendelenmiş kaşer peynirini, tuz, cevzi bevva ve biberi birlikte çırpmalı. Sonra bu çırpılmış karışımı ekmek dilimlerinin üzerlerine dökmeli. Pyrex kabı hemen kızgın fırına sürmeli ve yemeğin üzeri nar gibi kızarıncaya kadar fırında tutmalı. Sonra fırından çıkarıp sıcak sıcak ve olduğu gibi sofraya götürüp servis yapmalı.
|