150 Gram Arpacık Soğanı
½ Kangal Sucuk
2 Çorba Kaşığı Zeytinyağı
1 Çorba Kaşığı Tereyağı
½ Paket Nuh’un Ankara Makarnası Linguine
1 Yemek Kaşığı Salça
Tuz
Karabiber
Pul Biber
150 g arpacık soğanımızı dörde bölerek tarifimize başlıyoruz.
Soğanlarımızın büyüklüklerine göre kimisini iki, kimisini de dörde bölerek devam ediyoruz.
½ kangal sucuğumuzu küp küp doğruyoruz.
Tavamızın altını yakıyoruz.
Tavamıza 2 çorba kaşığı zeytinyağı, 1 çorba kaşığı tereyağı ekliyoruz ve karıştırarak eritiyoruz.
Yağımız ısındı.
Soğanlarımızı tavamıza ekliyoruz ve karıştırıyoruz.
Soğanlarımız pembeleşinceye kadar kavuruyoruz.
Kaynayan suyumuza 4 çay kaşığı tuz ekliyoruz.
½ paket linguine makarnamızı kaynayan suyumuza ekliyoruz.
Soğanlar kavrulurken 1 çay kaşığı tuzu tavamıza ekliyoruz.
1 yemek kaşığı salçamızı tavamıza ekliyoruz ve güzelce karıştırıyoruz.
1 yemek kaşığı pul biber, 1 çay kaşığı karabiber ekliyoruz ve karıştırmaya devam ediyoruz.
Doğradığımız sucukları tavamıza ekliyoruz ve yaklaşık 5-6 dakika karıştırarak pişiriyoruz.
Makarna haşlama suyundan 2 kepçe kadar tavamıza ekliyoruz ve karıştırıyoruz.
Makarna haşlama suyunu bu noktada bağlayıcı olarak kullanıyoruz.
Linguine makarnalarımız yaklaşık 9 dakikada haşlandılar.
Yassı spaghettilerimizi sucuklu zürbiyenin içine ekliyoruz ve güzelce karıştırıyoruz.
Afyon sucuklu zürbiyemiz servis etmek için hazır.

|