|
|
Ağızlı Kadayıf (Hatay) |
|
Margarita
Aşçıbaşı
Kayıt: 30.07.2006
Mesajlar: 26 Şehir: Bodrum |
Kısa URL: https://ml.md/lc6469
Gönderme Tarihi: 30.Tem.2006
9,424 defa indirildi / yazdırıldı
|
Kullanılacak Malzemeler
3 su bardağı şeker
300gr tereyağı
Ağız lor
500 gr kadayıf
2 çorba kaşığı limon suyu
Hazırlanma Şekli
Yöremin ağızlı kadayıfı: Ağız, hayvanın yavrulamasından hemen sonra sağılan ve kesilen temiz sütünün kaynatılıp koyulaşmasıyla elde edilen lordur. Kadayıf tereyağı ile ovulur. Tepsiye yayılır sıkıca bastırılır. Ağız üzerine yayılır. Onun üzerine tekrar kadayıf yayılır. Çok sıkı bastırılır. Üzerine parça parça tereyağı atılır. Kömür ateşinde döndüre döndüre pişirilir. Ters çevrilir. Öbür yüzüde pişirilir. Ilık olarak şerbeti dökülür.
ŞERBETİ: Üç su bardağı şekerle iki su bardağı su kaynatınp ineceğine yakın limon suyu koyun. 5-8 dakika daha kaynatıp ılıtın.
|
|
Ağızlı Kadayıf (Hatay) Tarifleri Akdeniz Yemekleri
|
|