Yiyiniz iciniz ancak israf etmeyiniz (Araf 31)
lezzetler.com yemek tarifleri paylaşım sitesi

Yemek Tarifleri > Diğer Etnik Yemekler > Ahıska Mantısı (1 adet - 3,082 defa bakıldı)

Ahıska Mantısı


Fotoğraflı Yemek Tarifleri

Ana Sayfa
Video Yemek Tarifleri
Yemek Galerileri
Ana Yemek Tarifleri
Tatlı Tuzlu İkram Tarifleri
Yöresel Yemek Tarifleri
Geleneksel Yemek Tarifleri
Etnik Yemek Tarifleri
Etnik Arap Yemekleri
Arnavut Yemekleri
Boşnak Yemekleri
Çerkez Yemekleri
Ermeni Yemekleri
Gürcü Yemekleri
Kürt Yemekleri
Laz Yemekleri
Levanten Yemekleri
Makedon Yemekleri
Pomak Yemekleri
Roman Yemekleri
Rum Yemekleri
Rumeli Yemekleri
Süryani Yemekleri
Tatar Yemekleri
Trakya Yemekleri
Türkmen Yemekleri
Yahudi Yemekleri
Yörük Yemekleri
Diğer Etnik Yemekler
Dünya Mutfaklarından Yemek Tarifleri
Diyet Yemek Tarifleri
Markalardan Yemek Tarifleri
Bebek Yemek Tarifleri
Vejetaryen Yemek Tarifleri
Osmanlı Yemek Tarifleri
Kamp Yemek Tarifleri
Sebze Yemek Tarifleri
Meyve Tarifleri
Kırmızı Et Yemek Tarifleri
Av ve Kümes Etleri Tarifleri
Balık ve Deniz Ürünleri Yemek Tarifleri
Sakatat Yemek Tarifleri
Çerez Tarifleri
Tahıl Yemek Tarifleri
Diğer Malzemelerden Yemek Tarifleri
Pişirme Yöntemlerine Göre Yemek Tarifleri
Tatlarına Göre Yemek Tarifleri
Kolay Yemek Tarifleri
En Yeni Yemek Tarifleri
Malzemeye Göre Arama
Genel Konular
Mütevazı Lezzetler®

Üye Girişi
Üye Ol


Ahıska Mantısı

ay ışığı
Şef Aşçıbaşı
Şef Aşçıbaşı

Kayıt: 16.06.2016
Mesajlar: 1752
Şehir: Samsun
Kısa URL: https://ml.md/lc146567
Gönderme Tarihi: 06.Kas.2019
1,367 defa indirildi / yazdırıldı




Hamuru için:
Su
Tuz
Un
İçi için:
1 kilogram kıyma
1 kilogram patates
3 adet kuru soğan
Tuz
Karabiber
Maydanoz (arzuya göre)
Tencereyi yağlamak için:
Sıvı yağ
Servis için:
1 adet kuru soğan
Tereyağı
Yoğurt

Un ve tuzu yoğurma kabında karıştırın.
İçine azar azar su ilave ederek kulak memesinden biraz daha yumuşak bir hamur elde edin.
Hamuru bezelere ayırıp bir süre dinlendirin.
Bu esnada mantının iç harcını hazırlayın.
Soğanları ve patatesleri çok küçük küpler halinde doğrayın.
Et, tuz, ve karabiber ile birleştirip iyice harmanlayın.
Tezgahı unlayıp dinlendirdiğiniz hamurları açın ve büyük karelere bölün.
İç harcından hamurların ortasına koyup bohça şeklinde kapatın ve iki ucunu içe ya da dışa doğru bükün.
Buhar tenceresinin her katını güzelce yağlayın.
Mantıları tencereye dizip 45-50 dakika kadar buharda pişirin.
Tereyağını eritip piyazlık doğradığınız doğanı karamelize olana kadar çevirin.
Mantıların üzerine çırpılmış yoğurt ve soğan sosu gezdirin ve sıcak servis edin.







Ahıska Mantısı Tarifleri Diğer Etnik Yemekler



(1 adet Ahıska Mantısı 3,082 defa bakıldı)


lezzetler.com
Site Hakkında
Kullanım Kuralları
Üyelik Kuralları
Gizlilik Bildirimi
Hediyeli Üyelik
Alan Adlarımız
Bölümler
Yemek Kitapları
Mütevazı Lezzetler® Yemek Kitabı
Mütevazı Lezzetler® İkramlar
Mütevazı Lezzetler® Kurabiyeler
Mütevazı Lezzetler® Çorbalar
Mütevazı Lezzetler® Pilavlar
Mütevazı Lezzetler® Videoları
Mütevazı Lezzetler® Fotoğrafları
Mütevazı Lezzetler®
Mütevazı Lezzetler® Sertifikaları
Mütevazı Lezzetler® Türkçe
Mütevazı Lezzetler® Azəricə
Mütevazi Lezzetler® English
Mütevazi Lezzetler® Español
Mütevazi Lezzetler® Deutsch
Mütevazi Lezzetler® Français
Mütevazi Lezzetler® Italiane
Скромные Вкусы® Русский
لذيذ المتواضع ®عربية
Video Sunucuları
video.lezzetler.com
video.ml.md
Youtube
Dailymotion
Facebook
İzlesene
Mynet
Sosyal Medya
lezzetler.com facebook uygulaması
lezzetler.com facebook sayfası
lezzetler.com twitter sayfası
Mütevazı Lezzetler® facebook sayfası
Mutevazı Lezzetler® twitter sayfası

izmir escort - alsancak escort