|
|
Ahlat Reçeli |
|
doğan
Şef Aşçıbaşı
Kayıt: 09.11.2007
Mesajlar: 68 Şehir: Isparta |
Kısa URL: https://ml.md/lc27248
Gönderme Tarihi: 14.Eyl.2008
4,884 defa indirildi / yazdırıldı
|
Mustafa Özer, Doğal Beslenme Sağlık Rehberi
2 kg ahlat
1,5 kg şeker
yarım limon
Ahlatlar, kuşbaşı doğranır. Büyükçe bir tencereye ahlatlar şeker ile birlikte (karıştırılarak) yerleştirilir. Bu karışım bir gün dinlenmeye bırakılır. Bu şekilde bir gün duran ahlatlar sulanmamışsa, üzeri dolacak şekilde su ilave edilir. Tencere kısık ateşte kaynatılır. Daha sonra limon sıkılarak reçel kıvamına gelinceye kadar kaynatılır.
Sıcakken doldurulup kapağı ters gelecek şekilde yere konan kavanozlar hava almadan reçel uzun süre dayanır.
Reçel olarak yenen ahlatın mide ve kalp üzerine etkisi yüksektir. Fakat fazla yenmesi uygun değildir. Şeker yerine bal kullanılanarak yapılan reçeller şifa bakımından daha faydalıdır. Zira şekerdeki glikoz kana direkt karışarak, şeker (diabet) rahatsızlıklarına sebep olur. Şeker rahatsızlığının en büyük nedeni yediğimiz gıdaların çikolataların, meyve sularının, asitli meşrubatların çoğunun glikoz (toz şeker) katılarak yapılmış olmasından kaynaklanır.
Not: Ahlat; yabanı armut ağacıdır
|
|
Ahlat Reçeli Tarifleri Marmelat Tarifleri
|
|