|
|
Ahtapot, mürekkepbalığı ve kalamarın pişilmesi |
|
orion
Aşçıbaşı
Kayıt: 20.11.2008
Mesajlar: 23 Şehir: Münih |
Kısa URL: https://ml.md/lc30464
Gönderme Tarihi: 20.Kas.2008
3,925 defa indirildi / yazdırıldı
|
Ahtapot, mürekkepbalıkları ve kalamarların, pişirilmeden önce, bütün bedenlerini saran keselerinin ve dokunaçlarının çıkarılması gerekir. Ahtapot, mürekkepbalığı ve kalamarların etleri yumuşaktır ve çok kısa süre pişirilmeleri gerekir; yoksa sertleşirler. Bununla birlikte uzun uzun pişirilirlerse, yeniden yumuşarlar. Etlerinin daha da yumuşak olması isteniyorsa, üstlerinde bıçakla çentikler açmak yeterlidir. Çok büyük bir ahtapot, mürekkepbalığı ya da kalamar söz konusuysa, pişirilmeden önce bir süre sopayla dövülmesi uygun olur.
|
|
Ahtapot, mürekkepbalığı ve kalamarın pişilmesi Tarifleri Aşçılığın Püf Noktaları
|
|