Ahtapot 1 kg
Patates 3 adet (orta boy)
Kuru Soğan 1 küçük boy
Sarımsak 3 diş
Limon 1 adet
Maydanoz ½ demet
Zeytinyağı ½ çay bardağı
Defne Yaprağı 2 adet
Tomurcuk Kekik 1 tatlı kaşığı
Pul Biber 1 çay kaşığı
Tuz 1 tatlı kaşığı
Ahtapot
Patates
Sarımsak
Limon
Pul Biber
Tuz
Su 7½ su bardağı (patates haşlamak için) + 7½ su bardağı (ahtapot haşlamak için)
ExpertChef Çok Amaçlı Pişirici’yi Düdüklü Baklagiller moduna getirin. İyice yıkadığınız patatesleri kabuklarıyla birlikte hazneye alarak 7 ½ bardak su ekleyin ve kapağını kapatarak 10 dakika pişirin.
Pişirme işleminin sonunda ExpertChef ‘in soğumasını bekleyin. Daha sonra basıncını tahliye edip kapağını açın. Hazneyi boşaltın ve patatesleri bir kenara alarak soyun.
ExpertChef Çok Amaçlı Pişirici’yi Düdüklü Et/ Tavuk moduna getirin. Hazneye ahtapotu yerleştirin. İçerisine 7½ bardak su, defne yaprağı ve kuru soğanı bütün halde ilave ederek kapağını kapatın ve 30 dakika pişirin.
Pişirme işleminin sonunda ExpertChef ‘in soğumasını bekleyin. Daha sonra basıncını tahliye edip kapağını açın.
Ahtapotları ve patatesleri ortalama aynı boyda doğrayarak geniş bir kasenin içerisine alın.
İnce ince kıydığınız sarımsak ve maydanozu, zeytinyağı, limon ve baharatları ekledikten sonra karıştırıp servis edebilirsiniz.
Not: Ahtapotun derisini isterseniz soyabilirsiniz.
|