|
Ahtapot Soğüş Zeytinyağında Marin |
|
gül
Şef Aşçıbaşı
Kayıt: 08.08.2007
Mesajlar: 10638 Şehir: izmit |
Kısa URL: https://ml.md/lc170356
Gönderme Tarihi: 18.Şub.2023
145 defa indirildi / yazdırıldı
|
https://cook.com.tr
Sızma Zeytinyağı 1 Litre
Sofra Tuzu 1 Çorba Kaşığı
Limon Suyu 1 Adet
Ahtapot 2 Adet
Üzüm Sirkesi 1 Adet
Ahtapotları şokluysa çözdürüp iyicen mermer tezgahta dövün iyicem dövün ki yumuşak olsun sonra tencereye koy su sirke limon suyu koy sarımsakta kaynasın 1 şişe normal soda o yoksa 2 kaşık cep sodası at kaynat pişsin ayrı bir kaba tuz limon suyu taze sık sonra yag koyup dursun ahtapotlar piştikten sonra soyup julyen doğrayıp limonlu sosla iyicem harmanlayıp 2 3 saat dinlensin.
|
|