Malzeme :
1/2 kg. vanilyalı dondurma,
200 gr. ahududu,
1/2 bardak öğütülmüş fındık,
Sos için:
500 gr. ahududu,
2 çorba kaşığı şeker,
2 tatlı kaşığı limon suyu.
Yapılışı:
1- Ahududuyu şeker ve limon suyu ile birlikte bir kapta ısıtın ve 2 dakika kaynatınız.
2- Süzgeçten geçirin, suyunu buzluğa koyun, 4 komposta tabağının dibine biraz taze ahududu koyun.
3- Dondurmayı 3'er santimlik kareler halinde kesin.
4- Küp biçimindeki dondurma parçalarıyla birlikte birkaç ahududu koyarak komposta tabaklarına yerleştirin.
5- Üzerlerine biraz ahududu sosu dökün ve öğütülmüş fındıkla süsleyin.
6- Geri kalan sosu ayrı olarak servis yapın.
|