Malzeme : 
 
1/2 kg. vanilyalı dondurma, 
 
200 gr. ahududu, 
 
1/2 bardak öğütülmüş fındık, 
 
Sos için: 
 
500 gr. ahududu, 
 
2 çorba kaşığı şeker, 
 
2 tatlı kaşığı limon suyu.
 
 
Yapılışı:
 
1-  Ahududuyu şeker ve limon suyu ile birlikte bir kapta ısıtın ve 2 dakika kaynatınız.
 
2-  Süzgeçten geçirin, suyunu buzluğa koyun, 4 komposta tabağının dibine biraz taze ahududu koyun.
 
3-  Dondurmayı 3'er santimlik kareler halinde kesin.
 
4-  Küp biçimindeki dondurma parçalarıyla birlikte birkaç ahududu koyarak komposta tabaklarına yerleştirin.
 
5-  Üzerlerine biraz ahududu sosu dökün ve öğütülmüş fındıkla süsleyin.
 
6-  Geri kalan sosu ayrı olarak servis yapın.
  
 |