|
|
Ahududulu Limon Kreması |
|
kulis
Şef Aşçıbaşı
Kayıt: 02.10.2009
Mesajlar: 41 Şehir: Ankara |
Kısa URL: https://ml.md/lc41313
Gönderme Tarihi: 02.Ekm.2009
3,608 defa indirildi / yazdırıldı
|
6 kişilik gerekli malzeme;
250 gr ahududu
Yarım çay bardağı tozşeker
2.5 su bardağı krema
2 çorba kaşığı pudraşeker
1 çay kaşığı tarçın
Limonlu krema İçin;
1 yumurta
2 yumurta sarısı
Yarım su bardağı tozşeker
1 kahve fincanı
limon suyu
1 su bardağı krema
Yarım su bardağı süt
1 tatlı kaşığı rendelenmiş limon kabuğu
Süslemek için:
Şerit kesilmiş limon kabuğu
1. Ahududunun birkaç tanesini süsleme için ayırıp kalanı bir kaseye alın. Tozşekeri ilave edip en az 30 dakika bekletin ve süzün.
2. Limonlu krema için 1 yumurta ve 2 yumurta sarısını tozşekerle köpük köpük oluncaya kadar çırpın. Limon suyunu azar azar yedirerek ekleyin. Süt ve süt kremasını ilave edip çırpın. Kısık ateşte benmari usulü karıştırarak pişirin. Rendelenmiş limon kabuğunu ekleyip koyulaşıncaya kadar pişirin.
3. Hazırladığınız limonlu kremayı buzlu su dolu bir başka tencereye alıp arada bir karıştırarak ılınmaya bırakın.
4. İki buçuk bardak kremayı bir kaseye alıp pudraşeker ve tarçını ilave edin. Koyulaşıncaya kadar çırpın.
5. Hazırladığınız limonlu kremanın yarısını 6 servis kasesine paylaştırıp ahududuların yarısını sosuyla birlikte ilave edin. Sırasıyla süt kremalı karışımın yarısını, ahududu, limonlu kremayı ilave edin. Süsleme için ayırdığınız ahududu ve limon kabuğu ile süsleyin. Buzlukta en az 1 saat bekletip servis yapın.
|
|
Ahududulu Limon Kreması Tarifleri İrmik Tatlısı Tarifleri
|
|