| 
 
| 
 
 
 | 
 
Ahududulu Sorbe | 
 
  | 
Sevinç Çığlığı 
Şef Aşçıbaşı 
 
  
Kayıt: 31.01.2014 
Mesajlar: 33 Şehir: Erzurum | 
Kısa URL: https://ml.md/lc128668 
Gönderme Tarihi: 02.Ekm.2017 
1,696 defa indirildi / yazdırıldı 
   | 
 
 
 
 
https://www.elele.com.tr
 
 
550 gr. ahududu
 
1/2 su bardağı su
 
150 gr. şeker
 
2 tatlı kaşığı mısır nişastası
 
2 tatlı taze limon suyu
 
 
Suyu ve ahududuları mutfak robotundan geçirin ve püre haline getirin. Elekten geçirerek çekirdeklerini ayıklayın. Tekrar mutfak robotuna alın, mısır nişastasını, limon suyunu ekleyin, şeker eriyinceye kadar karıştırın. Dondurma makineniz varsa kullanım talimatına göre dondurun. Hala yumuşaksa derin dondurucuda bir süre bekletin. Buzdolabınızın dondurucu kısmında da sorbenizi yapabilirsiniz. Malzemeyi dondurucuya dayanıklı bir kaba alın. Bir saat kadar dondurun. Buzluktan çıkarıp, kabın kenarlarında oluşmaya başlamış buzları kaşıkla karıştırın. Tekrar dondurucuya koyup 30 dakikada bir tamamen kristalleşene kadar karıştırın. Daha sonra servis edin.
 
 
 
  
 | 
 
 
 
 
 
 
 |  
 
Ahududulu Sorbe Tarifleri Bademli Dondurma Tarifleri
 | 
 
 
 
 |