https://migros.com.tr
100 gr. çekilmiş badem
200 gr. un
3 gr. tarçın
100gr.toz şeker
200 gr. küç doğranmış tereyağı
1 yumurta
350 gr. ahududu marmelatı
Pudra şekeri
Bademleri tavada kavurun ve soğumaya bırakın. Unu, tereyağını, tarçını, şekeri, yumurtayı karıştırıp hamur haline getirin, soğuyan bademleri de ekleyin. Tekrar karıştırıp, buzdolabında 2 saat kadar dinlendirin. Daha sonra hamurun yarısını tezgahta merdane ile açın ve tart kalıbına yerleştirin. İçerisine marmeladı yerleştirip, kalan hamuru da kalıplar yardımıyla kesip marmeladın üzerine yerleştirin. Önceden 190 derecede ısıtılmış fırında 35-40 dakika pişirin. Pudra şekeri serpip servis edin.
|