Yalova Sosyal Bilimler Dergisi
Karalahana turşusu
12 gr. acıka
140 gr. ceviz içi
140 gr. abısta
4-5 taze soğan
2 diş sarımsak
Ceviz yağı
Yeni kurulmuş 4-5 günlük karalahana turşusu süzülerek, ince ince doğranır.
Ayıklanmış ve çekilmiş cevizlere abısta ilave edilerek, tekrar çekilir.
Oluşan karışım fasulyelere eklenir.
Üzerine acıka ve dövülmüş sarımsak eklenerek, iyice yoğrulur.
Üzerine taze soğan ve ceviz yağı dökülerek, servis yapılır.
Not: Ayrıca evde lahana turşusu yoksa 1 limon suyuyla lahanalar iyice haşlanarak da hazırlanabilmektedir. İsteğe göre süzme yoğurt eklenerek de tüketilebilmektedir.
|