2 adet sivribiber
2 yemek kaşığı sana Crème Bonjour
3 adet domates
Aldığı kadar tuz
1 yemek kaşığı toz şeker
1 su bardağı beyaz peynir rendesi
1 tatlı kaşığı kırmızıbiber
6 yemek kaşığı sıvı sana
1 yemek kaşığı sirke
3 adet yufka
3 diş sarımsak
4 adet patlıcan
Aldığı kadar karabiber
1 tatlı kaşığı kekik
Patlıcanları alacalı soyup, kuşbaşı doğradıktan sonra acısının çıkması için tuzlu suda bekletin. Kızartma yağını kızdırıp, iyice suyunu süzüp, kuruladığımız patlıcanları kızgın yağda kızartıp, fazla yağını almak için havlu kağıt yaydığınız tabağa çıkarın. Sarımsakları ayıklayıp yıkayın. Sivri biberlerin tohumlarını çıkartıp, halka halka doğrayın. Domatesleri küp küp doğrayın. Yufkaları tezgah üzerinde üst üste koyup, 8 eşit parçaya kesin. Harcı İçin: Yayvan bir tencerede Sana Creme Bonjour'u kızdırıp, doğranmış sarımsakları ve sivri biberleri kavurun. Daha sonra içine doğranmış domatesleri, şekeri, sirkeyi, kekiği, kırmızı pul biberi, tuz karabiber ilave edip, bir taşım domatesler suyunu çekene kadar kaynatın. Sosu ateşten indirmeden önce içine kızarmış patlıcanları ilave edip, en son içine karıştırarak rende peyniri ekleyip, harcı soğuması için yayvan bir tabağa alın.
|