|
|
Akdeniz Pilavı |
|
Kimya Hatun
Şef Aşçıbaşı
Kayıt: 10.02.2011
Mesajlar: 31 Şehir: Konya |
Kısa URL: https://ml.md/lc60267
Gönderme Tarihi: 10.Şub.2011
3,597 defa indirildi / yazdırıldı
|
2 su bardağı pirinç
2 su bardağı rende domates
1 adet kuru soğan
2 adet biber
1 adet kırmızı biber
2 su bardağı su
1,5 çay bardağı zeytinyağı
1 tatlı kaşığı tuz
Zeytinyağı tencereye konur, üzerine ince kıyılmış soğan eklenir ve normalden biraz fazla kavrulur. Üzerine ince kıyılmış biberler katılır. Yumuşayana kadar çevrilir. Üzerine yıkanmış pirinç ve tuz eklenir, 2-3 dakika kavrulur. Son olarak rende domates ve tuz katılır. Kaynama noktasına gelince kapak kapatılır, 10 dakika daha pişirilir. Ateşten alınır, yarım saat dinlendirilir.
|
|
Akdeniz Pilavı Tarifleri Pilavlar
|
|