|
|
Akdeniz Salatası |
|
Yemek Tarifleri
Robot
Kayıt: 18.06.2006
Mesajlar: 10595 Şehir: Türkiye |
Kısa URL: https://ml.md/lc53884
Gönderme Tarihi: 24.Tem.2010
2,292 defa indirildi / yazdırıldı
|
Malzemeler (6 kişilik):
250g Süzme Peynir
1 adet küçük boy göbek marul
1 demet roka
Birkaç dal taze nane
1 kutu Akdeniz yeşillikleri
2 adet orta boy domates
1 kase siyah zeytin
3 adet küçük boy turp
1 adet orta boy kırmızı soğan
3 çorba kaşığı sızma zeytinyağı
2 çorba kaşığı limon suyu
Yapılışı
Süzme Peynir’i 1,5 gün arada bir suyunu değiştirerek suda bekletin. Çukur bir kapta çatalla ezin, un ve kabartma tozunu ekleyip pürüzsüz bir hamur elde edene dek karıştırın. Hamurdan koparacağınız ceviz büyüklüğünde parçaları yağlı kağıt serili fırın tepsisine aralıklı olarak yerleştirin. Önceden ısıtılmış 150 dereceye ayarlı fırında kızarıncaya kadar pişirin. Şerbeti için su ve şekeri tencerede karıştırın, limon suyunu da ekleyip birkaç taşım kaynatın ve ılımaya bırakın. Fırından çıkan peynirli hamurları derince bir kaba yan yana yerleştirin. Hamurlar sıcakken ılık şurubu üzerine dökün, dışarıda soğuduktan sonra buzdolabına koyun. En az 4-5 saat beklettikten sonra isteğe göre portakal kabuğu reçeli eşliğinde servis yapabilirsiniz.
ML® Akdeniz Salatası için tıklayın
|
|
Akdeniz Salatası Tarifleri Sütaş Yemek Tarifleri
|
|