Yiyiniz iciniz ancak israf etmeyiniz (Araf 31)
lezzetler.com yemek tarifleri paylaşım sitesi

Akdeniz Usulü Kuzu Salatası (İtalya)


Fotoğraflı Yemek Tarifleri

Ana Sayfa
Video Yemek Tarifleri
Yemek Galerileri
Ana Yemek Tarifleri
Tatlı Tuzlu İkram Tarifleri
Yöresel Yemek Tarifleri
Geleneksel Yemek Tarifleri
Etnik Yemek Tarifleri
Dünya Mutfaklarından Yemek Tarifleri
Afgan Yemekleri
Alman Yemekleri
Amerikan Yemekleri
Arap Yemekleri
Arjantin Yemekleri
Avustralya Yemekleri
Avusturya Yemekleri
Azeri Yemekleri
Belçika Yemekleri
Brezilya Yemekleri
Bulgar ve Bulgaristan Türkleri'nin Yemekleri
Çeçen Yemekleri
Çekya Yemekleri
Çin Yemekleri
Danimarka Yemekleri
Diğer Ülkelerin Yemekleri
Endonezya Yemekleri
Filipinler Yemekleri
Finlandiya Yemekleri
Fransız Yemekleri
Güney Afrika Yemekleri
Gürcistan Yemekleri
Haiti Yemekleri
Hint Yemekleri
Hırvat Yemekleri
Hollanda Yemekleri
İngiliz Yemekleri
İran Yemekleri
İrlanda Yemekleri
İskandinav Yemekleri
İskoç Yemekleri
İspanyol Yemekleri
İsrail Yemekleri
İsveç Yemekleri
İsviçre Yemekleri
İtalyan Yemekleri
Biscotti Tarifleri
Bruschetta Tarifleri
Carpaccio Tarifleri
Crostini Tarifleri
Fettucini Tarifleri
Focaccia Tarifleri
Frittata Tarifleri
Gnocchi Tarifleri
Granita Tarifleri
Linguine Tarifleri
Panna Cotta Tarifleri
Papardelle Tarifleri
Penne Tarifleri
Polenta Tarifleri
Ravioli Tarifleri
Risotto Tarifleri
Tagliatelle Tarifleri
Tortellini Tarifleri
Japon Yemekleri
Kanada Yemekleri
Kazak Yemekleri
Kırgız Yemekleri
Kore Yemekleri
Küba Yemekleri
Macar Yemekleri
Meksika Yemekleri
Norveç Yemekleri
Malezya Yemekleri
Özbek Yemekleri
Pakistan Yemekleri
Peru Yemekleri
Polonya Yemekleri
Portekiz Yemekleri
Romen Yemekleri
Rus Yemekleri
Slovak Yemekleri
Tahiti Yemekleri
Tayland Yemekleri
Venezuela Yemekleri
Vietnam Yemekleri
Yeni Zellanda Yemekleri
Yunan ve Batı Trakya Türkleri'nin Yemekleri
Diyet Yemek Tarifleri
Markalardan Yemek Tarifleri
Bebek Yemek Tarifleri
Vejetaryen Yemek Tarifleri
Osmanlı Yemek Tarifleri
Kamp Yemek Tarifleri
Sebze Yemek Tarifleri
Meyve Tarifleri
Kırmızı Et Yemek Tarifleri
Av ve Kümes Etleri Tarifleri
Balık ve Deniz Ürünleri Yemek Tarifleri
Sakatat Yemek Tarifleri
Çerez Tarifleri
Tahıl Yemek Tarifleri
Diğer Malzemelerden Yemek Tarifleri
Pişirme Yöntemlerine Göre Yemek Tarifleri
Tatlarına Göre Yemek Tarifleri
Kolay Yemek Tarifleri
En Yeni Yemek Tarifleri
Malzemeye Göre Arama
Genel Konular
Mütevazı Lezzetler®

Üye Girişi
Üye Ol


Akdeniz Usulü Kuzu Salatası (İtalya)

nazlı29
Aşçı
Aşçı

Kayıt: 20.12.2008
Mesajlar: 19
Şehir: Gaziantep
Kısa URL: https://ml.md/lc31421
Gönderme Tarihi: 20.Arl.2008
2,652 defa indirildi / yazdırıldı




1 kuzu budu (yaklaşık 1250 g; incik tarafından; bütün yağları alınmış)
1/2 tatlı kaşığı tuz
bir tutam karabiber (taze çekilmiş)
1 çorba kaşığı natürel zeytinyağı
2 soğan (ince dilimlenmiş)
2 diş sarımsak (ince kıyılmış)
1/2 tatlı kaşığı kekik
3/4 tatlı kaşığı toz hardal
8 cl (1/3 su bardağı) sirke (tercihen elma sirkesi)
1 yeşil salata (ya da marul; yıkanıp kurulandıktan sonra, yaprakları 2,5 cm eninde şeritler halinde kesilmiş)
2 domates (dilimlenmiş)
50 g beyazpeynir (ufalanmış)

Önce fırınınızı 180 °C'a ısıtın. Tuzu ve karabiberin yarısını budun üstüne serpip, budu bir fırın kabına yerleştirin. Kabı fırına verip, 1 saat pişirin. Altüst edip, 30 dakika daha pişirdikten (arada, bıraktığı suyu bütünüyle çekerse, üstüne 2 - 3 çorba kaşığı su gezdirin) sonra, kabı fırından alarak, budu kesme tahtası üstüne çıkarın. Kaptaki pişme suyunu, dokununca parmaklarınızı yakmayacak kadar ılınmaya bırakın. Budun kemiklerini ayıklayıp, parmaklarınızla küçük parçalara ayırın. Et parçalarını bir salata kâsesine koyup, sıcak kalmaları için kâsenin üstünü alüminyum folyoyla kaplayın.
Fırın kabındaki pişme suyunun yüzeyinde biriken yağ tabakasını kaşıkla alıp atın. Sonra kabı orta ateşe oturtup, zeytinyağı, soğanlar, sarımsaklar, kekik, hardal ve kalan karabiberi ekleyerek karıştırın ve ara sıra birspatu-layla kabın dibini kazıyarak, karışımı soğanlar saydamla-şıncaya kadar (10-15 dakika) pişirin. Sirkeyi ekleyip, karışımı sürekli karıştırarak 1 dakika daha pişirdikten sonra, yeşil salata (ya da marul) şeritlerini ve domates dilimlerini ekleyip, karıştırmayı sürdürerek, salata şeritleri gevşeyinceye kadar (yaklaşık 1 dakika) pişirin. Kâsedeki et parçalarını ekleyip, karıştırdıktan sonra, kabı ateşten alın.
Akdeniz usulü kuzu salatasını bir salata kâsesine aktarıp, üstüne ufalanmış beyazpeynirleri serpiştirerek, servis yapın.






Akdeniz Usulü Kuzu Salatası (İtalya) Tarifleri Tagliatelle Tarifleri



(1 adet Akdeniz Usulü Kuzu Salatası (İtalya) 43,934 defa bakıldı)


lezzetler.com
Site Hakkında
Kullanım Kuralları
Üyelik Kuralları
Gizlilik Bildirimi
Hediyeli Üyelik
Alan Adlarımız
Bölümler
Yemek Kitapları
Mütevazı Lezzetler® Yemek Kitabı
Mütevazı Lezzetler® İkramlar
Mütevazı Lezzetler® Kurabiyeler
Mütevazı Lezzetler® Çorbalar
Mütevazı Lezzetler® Pilavlar
Mütevazı Lezzetler® Videoları
Mütevazı Lezzetler® Fotoğrafları
Mütevazı Lezzetler®
Mütevazı Lezzetler® Sertifikaları
Mütevazı Lezzetler® Türkçe
Mütevazı Lezzetler® Azəricə
Mütevazi Lezzetler® English
Mütevazi Lezzetler® Español
Mütevazi Lezzetler® Deutsch
Mütevazi Lezzetler® Français
Mütevazi Lezzetler® Italiane
Скромные Вкусы® Русский
لذيذ المتواضع ®عربية
Video Sunucuları
video.lezzetler.com
video.ml.md
Youtube
Dailymotion
Facebook
İzlesene
Mynet
Sosyal Medya
lezzetler.com facebook uygulaması
lezzetler.com facebook sayfası
lezzetler.com twitter sayfası
Mütevazı Lezzetler® facebook sayfası
Mutevazı Lezzetler® twitter sayfası

izmir escort - alsancak escort