Yiyiniz iciniz ancak israf etmeyiniz (Araf 31)
lezzetler.com yemek tarifleri paylaşım sitesi

Akdeniz Usulü Sebze Yahnisi (İtalya)


Fotoğraflı Yemek Tarifleri

Ana Sayfa
Video Yemek Tarifleri
Yemek Galerileri
Ana Yemek Tarifleri
Tatlı Tuzlu İkram Tarifleri
Yöresel Yemek Tarifleri
Geleneksel Yemek Tarifleri
Etnik Yemek Tarifleri
Dünya Mutfaklarından Yemek Tarifleri
Afgan Yemekleri
Alman Yemekleri
Amerikan Yemekleri
Arap Yemekleri
Arjantin Yemekleri
Avustralya Yemekleri
Avusturya Yemekleri
Azeri Yemekleri
Belçika Yemekleri
Brezilya Yemekleri
Bulgar ve Bulgaristan Türkleri'nin Yemekleri
Çeçen Yemekleri
Çekya Yemekleri
Çin Yemekleri
Danimarka Yemekleri
Diğer Ülkelerin Yemekleri
Endonezya Yemekleri
Filipinler Yemekleri
Finlandiya Yemekleri
Fransız Yemekleri
Güney Afrika Yemekleri
Gürcistan Yemekleri
Haiti Yemekleri
Hint Yemekleri
Hırvat Yemekleri
Hollanda Yemekleri
İngiliz Yemekleri
İran Yemekleri
İrlanda Yemekleri
İskandinav Yemekleri
İskoç Yemekleri
İspanyol Yemekleri
İsrail Yemekleri
İsveç Yemekleri
İsviçre Yemekleri
İtalyan Yemekleri
Biscotti Tarifleri
Bruschetta Tarifleri
Carpaccio Tarifleri
Crostini Tarifleri
Fettucini Tarifleri
Focaccia Tarifleri
Frittata Tarifleri
Gnocchi Tarifleri
Granita Tarifleri
Linguine Tarifleri
Panna Cotta Tarifleri
Papardelle Tarifleri
Penne Tarifleri
Polenta Tarifleri
Ravioli Tarifleri
Risotto Tarifleri
Tagliatelle Tarifleri
Tortellini Tarifleri
Japon Yemekleri
Kanada Yemekleri
Kazak Yemekleri
Kırgız Yemekleri
Kore Yemekleri
Küba Yemekleri
Macar Yemekleri
Meksika Yemekleri
Norveç Yemekleri
Malezya Yemekleri
Özbek Yemekleri
Pakistan Yemekleri
Peru Yemekleri
Polonya Yemekleri
Portekiz Yemekleri
Romen Yemekleri
Rus Yemekleri
Slovak Yemekleri
Tahiti Yemekleri
Tayland Yemekleri
Venezuela Yemekleri
Vietnam Yemekleri
Yeni Zellanda Yemekleri
Yunan ve Batı Trakya Türkleri'nin Yemekleri
Diyet Yemek Tarifleri
Markalardan Yemek Tarifleri
Bebek Yemek Tarifleri
Vejetaryen Yemek Tarifleri
Osmanlı Yemek Tarifleri
Kamp Yemek Tarifleri
Sebze Yemek Tarifleri
Meyve Tarifleri
Kırmızı Et Yemek Tarifleri
Av ve Kümes Etleri Tarifleri
Balık ve Deniz Ürünleri Yemek Tarifleri
Sakatat Yemek Tarifleri
Çerez Tarifleri
Tahıl Yemek Tarifleri
Diğer Malzemelerden Yemek Tarifleri
Pişirme Yöntemlerine Göre Yemek Tarifleri
Tatlarına Göre Yemek Tarifleri
Kolay Yemek Tarifleri
En Yeni Yemek Tarifleri
Malzemeye Göre Arama
Genel Konular
Mütevazı Lezzetler®

Üye Girişi
Üye Ol


Akdeniz Usulü Sebze Yahnisi (İtalya)

tanyeli
Aşçıbaşı
Aşçıbaşı

Kayıt: 21.10.2008
Mesajlar: 21
Şehir: İzmir
Kısa URL: https://ml.md/lc28364
Gönderme Tarihi: 21.Ekm.2008
2,775 defa indirildi / yazdırıldı




2 iri domates (kabukları soyulup, çekirdekleri temizlendikten sonra küp biçiminde doğranmış)
6 küçük izmir enginarı (sapları kesilip dıştaki kart yaprakları ayıklandıktan sonra boylamasına ikiye kesilmiş)
2 çorba kaşığı taze sıkılmış limon suyu
4 kereviz sapı (doğranmış)
1 kök rezene (ince dilimlenmiş)
3 ince pırasa (ayıklanıp, 1 cm 'lik halkalar halinde doğranmış)
1 defne yaprağı
12 arpacık soğanı
1 çorba kaşığı natürel zeytinyağı
300 g mantar (yıkanıp süzdürülmüş ve iyice kurulandıktan sonra iri olanları dörde, orta boyları ikiye kesilmiş; küçük olanları bütün bırakılmış)
1/2 tatlı kaşığı tuz
bir tutam taze çekilmiş karabiber
1 tatlı kaşığı kıyılmış rezene yaprağı

Büyük bir tencereye domatesler, enginarlar ve limon suyunu koyup, tencereyi harlı ateşe oturtun. Sık sık karıştırarak bir taşım kaynatın. Kaynamaya başladıktan sonra, ara sıra karıştırarak harlı ateşte 10 dakika daha pişirin.
Kereviz, rezene, pırasa ve defne yaprağını ekleyip, ateşi kısın. Tencerenin üstünü açık bırakıp, sebzeleri ara sıra karıştırarak yumuşayıncaya kadar (yaklaşık 20 dakika) daha pişirin.
Bu arada kalın dipli bir tavaya zeytinyağını koyup, tencereyi ateşe oturtarak zeytinyağını ısıtın. Soğanları ekleyip, kısık ateşte renkleri iyice kahverengileşinceye kadar (yaklaşık 20 dakika), soğanların yapışmaması için tavayı sürekli sallayarak pişirin.
Mantarları tenceredeki sebzelere katıp, kısık ateşte 10 dakika daha pişirin. Tencereyi ateşten alıp, tuz, karabiber ve tavada pişen soğanları ekleyerek karıştırın. Tencereyi bir kenarda yaklaşık 2 saat soğumaya bırakın.
Tenceredeki defne yaprağını çıkarıp atın. Yahniyi geniş bir çukur tabağa boşaltıp, üstüne kıyılmış rezeneyi serperek, servis yapın.

Not: Küçük İzmir enginarı bulamazsanız, 3 büyük enginarı, her birini 4'e bölerek kullanabilirsiniz.


ML® Akdeniz Fasulyesi için tıklayın






Akdeniz Usulü Sebze Yahnisi (İtalya) Tarifleri Carpaccio Tarifleri



(1 adet Akdeniz Usulü Sebze Yahnisi (İtalya) 59,039 defa bakıldı)


lezzetler.com
Site Hakkında
Kullanım Kuralları
Üyelik Kuralları
Gizlilik Bildirimi
Hediyeli Üyelik
Alan Adlarımız
Bölümler
Yemek Kitapları
Mütevazı Lezzetler® Yemek Kitabı
Mütevazı Lezzetler® İkramlar
Mütevazı Lezzetler® Kurabiyeler
Mütevazı Lezzetler® Çorbalar
Mütevazı Lezzetler® Pilavlar
Mütevazı Lezzetler® Videoları
Mütevazı Lezzetler® Fotoğrafları
Mütevazı Lezzetler®
Mütevazı Lezzetler® Sertifikaları
Mütevazı Lezzetler® Türkçe
Mütevazı Lezzetler® Azəricə
Mütevazi Lezzetler® English
Mütevazi Lezzetler® Español
Mütevazi Lezzetler® Deutsch
Mütevazi Lezzetler® Français
Mütevazi Lezzetler® Italiane
Скромные Вкусы® Русский
لذيذ المتواضع ®عربية
Video Sunucuları
video.lezzetler.com
video.ml.md
Youtube
Dailymotion
Facebook
İzlesene
Mynet
Sosyal Medya
lezzetler.com facebook uygulaması
lezzetler.com facebook sayfası
lezzetler.com twitter sayfası
Mütevazı Lezzetler® facebook sayfası
Mutevazı Lezzetler® twitter sayfası

izmir escort - alsancak escort