|
|
Akdeniz Usulü Tavuk |
|
lütfiye sevim
Aşçıbaşı
Kayıt: 24.02.2017
Mesajlar: 29 Şehir: Ankara |
Kısa URL: https://ml.md/lc123403
Gönderme Tarihi: 26.Şub.2017
2,301 defa indirildi / yazdırıldı
|
www.vzug.com
1 tavuk, sırtı kesilmiş
800 g patates
1 sarı sivri biber
2 kırmızı sivri biber
4 kabak
2 soğan
Zeytinyağı
2 dal biberiye
Baharat
Tavuğun sırt kemiğini çıkarın, köprücük kemiklerini kırın ve yassı halde bastırın. Baharat ve zeytinyağıyla iyice marine edin.
Patates ve sebzeleri yıkayın, parçalar halinde kesin (patatesleri yakl. 1 cm ve sebzeleri yakl. 2 cm). Yağ, dal biberiye ve baharatlarla marine edin.
Sebzeleri pişirme kağıdıyla kaplı tepsiye koyun. Tavuğu üzerine koyun. Tepsiyi ısıtılmamış fırına koyun. Fırınlayın.
Not: Bunun yanında taze krema, baharat ve sarımsaktan bir sos iyi olur.
|
|
Akdeniz Usulü Tavuk Tarifleri İsviçre Yemekleri
|
|