Yiyiniz iciniz ancak israf etmeyiniz (Araf 31)
lezzetler.com yemek tarifleri paylaşım sitesi

Yemek Tarifleri > Hamur İşleri > Akıtma (25 adet - 477,703 defa bakıldı)

Akıtma

Fotoğraflı Yemek Tarifleri

Ana Sayfa
Video Yemek Tarifleri
Yemek Galerileri
Ana Yemek Tarifleri
Tatlı Tuzlu İkram Tarifleri
Kek Tarifleri
Kurabiye Tarifleri
Pasta Tarifleri
Hamur İşleri
Akıtma Tarifleri
Galeta Tarifleri
Gözleme Tarifleri
Ekmek Tarifleri
Kaygana Tarifleri
Katmer Tarifleri
Krep Tarifleri
Kruvasan Tarifleri
Lahmacun Tarifleri
Mantı Tarifleri
Milföy Tarifleri
Peksimet Tarifleri
Pide Tarifleri
Pizza Tarifleri
Sufle Tarifleri
Waffle Tarifleri
Yufka Tarifleri
Börek Tarifleri
Çörek Tarifleri
Şerbetli Tatlı Tarifleri
Sütlü Tatlılar Pelteler
Meyve Tatlıları
Helvalar
Dondurmalar
Kanepeler
İçecekler
Şekerlemeler
Tatlı Soslar
Diğer İkram Tarifleri
Yöresel Yemek Tarifleri
Geleneksel Yemek Tarifleri
Etnik Yemek Tarifleri
Dünya Mutfaklarından Yemek Tarifleri
Diyet Yemek Tarifleri
Markalardan Yemek Tarifleri
Bebek Yemek Tarifleri
Vejetaryen Yemek Tarifleri
Osmanlı Yemek Tarifleri
Kamp Yemek Tarifleri
Sebze Yemek Tarifleri
Meyve Tarifleri
Kırmızı Et Yemek Tarifleri
Av ve Kümes Etleri Tarifleri
Balık ve Deniz Ürünleri Yemek Tarifleri
Sakatat Yemek Tarifleri
Çerez Tarifleri
Tahıl Yemek Tarifleri
Diğer Malzemelerden Yemek Tarifleri
Pişirme Yöntemlerine Göre Yemek Tarifleri
Tatlarına Göre Yemek Tarifleri
Kolay Yemek Tarifleri
En Yeni Yemek Tarifleri
Malzemeye Göre Arama
Genel Konular
Mütevazı Lezzetler®

Üye Girişi
Üye Ol


Akıtma

dolu
Şef Aşçıbaşı
Şef Aşçıbaşı

Kayıt: 28.01.2014
Mesajlar: 3325
Şehir: Denizli
Kısa URL: https://ml.md/lc179595
Gönderme Tarihi: 22.Eyl.2024
161 defa indirildi / yazdırıldı




Hamur:
2 su bardağı un
1 poşet Dr. Oetker Instant Maya
1 tatlı kaşığı tuz
1 tatlı kaşığı toz şeker
2 su bardağı ılık süt
Üzeri için:
100 g tereyağı

Mayayı un ile karıştırın. Üzerine tuz, şeker ve sütü ekleyip mikser ile 3-4 dakika çırpın. Üzerini kapatıp oda sıcaklığında 40-50 dakika dinlendirin.
Teflon tavayı sıvı yağ ile hafifçe yağlayıp kızdırın. Hamurdan bir kepçe alıp tavaya dökün ve yayın. Pembeleşince arkasını çevirin. Pişince tavadan alın ve hemen tereyağı sürün. Bütün hamurları bu şekilde hazırlayıp sıcak servis yapın.



Akıtma

dolu
Şef Aşçıbaşı
Şef Aşçıbaşı

Kayıt: 28.01.2014
Mesajlar: 3325
Şehir: Denizli
Kısa URL: https://ml.md/lc181806
Gönderme Tarihi: 20.Şub.2025
156 defa indirildi / yazdırıldı




2 yumurta
1 su bardağı un
1, 5 su bardağı bardak süt
Yarım çay bardağı sıvı yağ
1 çay kaşığı tuz

Akıtma tarifi için un ve sütü hiç topak kalmayıncaya kadar çırpın. Daha sonra sıvı yağ, tuz ve yumurtaları ekleyip tekrar karıştırın.
Yapışmaz tavayı ocağa alıp kızdırın. Krep tavası ile yağlamadan ve hızlıca akıtmalarınızı pişirebilirsiniz. Krep tavası yoksa yapışmaz teflon tava da kullanılabilir.
Hamurdan 1 kepçe kadar tavaya döküp, tavayı çevirerek hamuru genişletin. Tavanın büyüklüğüne göre hamur miktarı değişebilir. Bu tamamen sizin isteğinize bağlı.
Hamurun içindeki su buharlaşıp alt tarafı kızarınca spatula ile akıtmayı çevirin.
Her iki tarafı da pişen akıtmayı servis tabağına alıp tüm hamur bitinceye kadar pişirmeye devam edin. Akıtmaları peynir, reçel, bal gibi kahvaltılık veya meyvelerle süsleyebilirsiniz.



Akıtma

Çetin Ceviz
Şef Aşçıbaşı
Şef Aşçıbaşı

Kayıt: 26.05.2005
Mesajlar: 3615
Şehir: Ankara
Kısa URL: https://ml.md/lc185344
Gönderme Tarihi: 20.Ekm.2025
104 defa indirildi / yazdırıldı




2 su bardağı un
1 su bardağı süt
2 adet yumurta
1 tatlı kaşığı tuz (isteğe bağlı olarak şeker de eklenebilir)
1 çay bardağı su
2 yemek kaşığı sıvı yağ (hamur için)
1 yemek kaşığı tereyağı (pişirmek için)

Derin bir kaba un, süt, yumurta, tuz ve suyu ekleyin. Karıştırarak pürüzsüz bir hamur kıvamı elde edin. Hamurun kıvamı akışkan olmalı, ancak fazla sıvı olmamalıdır. Eğer kıvam çok yoğun olursa, biraz daha su ekleyebilirsiniz.
Bir tavayı orta ateşte ısıtın ve üzerine sıvı yağ ekleyin. Yağ iyice ısındığında, hamurdan bir kepçe alıp tavaya dökün. Hamurun yayıldığından emin olun, ince olmasına dikkat edin.
Akıtmanın her iki tarafı da altın rengini alana kadar pişirin. Genellikle her tarafı yaklaşık 1-2 dakika kadar pişirmeniz yeterli olacaktır. Piştikçe kenarları hafifçe gevrekleşir, bu da ona ekstra lezzet katacaktır.
Akıtmayı sıcak servis edin.

Not: Yanında peynir, bal, reçel veya zeytin ile sunabilirsiniz. Akıtmanın üzerine tereyağı sürerek ekstra bir lezzet katabilirsiniz. Ayrıca, tatlı olarak da tarçın, meyve veya çikolata sürerek akıtmayı şımartabilirsiniz!
Tuzlu Akıtma: Akıtmaya beyaz peynir, zeytin, yeşillikler ve domates ekleyerek zengin bir tuzlu kahvaltılık hazırlayabilirsiniz. Yanına bir dilim kızarmış ekmek ile servis yapın.
Tatlı Akıtma: Akıtmaya bal, kaymak, reçel veya taze meyveler ekleyerek tatlı bir dokunuş yapabilirsiniz. Çikolata sosu ya da fındık ezmesi de bu tarife harika bir lezzet katar.
Çeşitli Baharatlarla Farklı Lezzetler: Tarçın, kakao veya vanilya gibi baharatlar ekleyerek akıtmayı tatlandırabilirsiniz.



Akıtma

Çetin Ceviz
Şef Aşçıbaşı
Şef Aşçıbaşı

Kayıt: 26.05.2005
Mesajlar: 3615
Şehir: Ankara
Kısa URL: https://ml.md/lc185431
Gönderme Tarihi: 25.Ekm.2025
29 defa indirildi / yazdırıldı




2 adet yumurta
1 su bardağı süt
1 su bardağı su
1,5 su bardağı un
1 çay kaşığı tuz
1 yemek kaşığı sıvı yağ (pişirmek için)

Yumurtaları geniş bir kaba alın ve çırpın.
Üzerine süt ve suyu ekleyin, karıştırmaya devam edin.
Unu ve tuzu yavaş yavaş ekleyerek pürüzsüz bir hamur elde edin. (Hamur, pankekten daha akışkan olmalı.)
Tavayı hafifçe yağlayın ve ısıtın.
Bir kepçe hamurdan tavaya dökün ve tavayı çevirerek ince bir tabaka halinde yayın.
Alt kısmı pişince ters çevirin, iki tarafı da hafif kızarana kadar pişirin.
Tüm hamur bitene kadar aynı işlemi uygulayın.



Akıtma

Çetin Ceviz
Şef Aşçıbaşı
Şef Aşçıbaşı

Kayıt: 26.05.2005
Mesajlar: 3615
Şehir: Ankara
Kısa URL: https://ml.md/lc185758
Gönderme Tarihi: 16.Kas.2025
68 defa indirildi / yazdırıldı




2 adet yumurta
1,5 su bardağı süt
1 su bardağı un
1 yemek kaşığı sıvı yağ
1 çay kaşığı tuz
1 tatlı kaşığı şeker
1 paket kabartma tozu

Derin bir kapta yumurta, süt, şeker ve tuzu çırpın.
Üzerine un ve kabartma tozunu ekleyip pürüzsüz bir kıvam alana kadar karıştırın.
En son sıvı yağı ilave edin ve karışımı 10 dakika kadar dinlendirin.
Tavayı hafifçe yağlayın, bir kepçe hamuru döküp önlü arkalı pişirin.
Akıtmanın her iki tarafı da altın rengini aldığında servise hazır!







Akıtma Tarifleri Hamur İşleri



(25 adet Akıtma 477,703 defa bakıldı)

Sayfa: « Önceki  1, 2


lezzetler.com
Site Hakkında
Kullanım Kuralları
Üyelik Kuralları
Gizlilik Bildirimi
Hediyeli Üyelik
Alan Adlarımız
Bölümler
Yemek Kitapları
Mütevazı Lezzetler® Yemek Kitabı
Mütevazı Lezzetler® İkramlar
Mütevazı Lezzetler® Kurabiyeler
Mütevazı Lezzetler® Çorbalar
Mütevazı Lezzetler® Pilavlar
Mütevazı Lezzetler® Videoları
Mütevazı Lezzetler® Fotoğrafları
Mütevazı Lezzetler®
Mütevazı Lezzetler® Sertifikaları
Mütevazı Lezzetler® Türkçe
Mütevazı Lezzetler® Azəricə
Mütevazi Lezzetler® English
Mütevazi Lezzetler® Español
Mütevazi Lezzetler® Deutsch
Mütevazi Lezzetler® Français
Mütevazi Lezzetler® Italiane
Скромные Вкусы® Русский
لذيذ المتواضع ®عربية
Video Sunucuları
video.lezzetler.com
video.ml.md
Youtube
Dailymotion
Facebook
İzlesene
Mynet
Sosyal Medya
lezzetler.com facebook uygulaması
lezzetler.com facebook sayfası
lezzetler.com twitter sayfası
Mütevazı Lezzetler® facebook sayfası
Mutevazı Lezzetler® X sayfası