|
|
Akıtma |
|
eznur
Şef Aşçıbaşı
Kayıt: 07.03.2016
Mesajlar: 167 Şehir: Balıkesir |
Kısa URL: https://ml.md/lc115923
Gönderme Tarihi: 04.Nis.2016
2,909 defa indirildi / yazdırıldı
|
https://pomatsite.blogspot.com.tr
1 adet yumurta
1 litre süt
1 tatlı kaşığı tuz
Aldığı kadar un (3 3,5 su bardağı kadar)
Kabarık olsun isterseniz 1 paket kabartma tozu
Yumurta ve sütü çırpın. Unu azar azar ilave edin ve çırmaya devam edin (unutmayın orta yoğunlukta ve akışkan olacak). Kullanacaksanız bu noktada kabartma tozunu ilave edin tavaya 1-2 yemek kaşığı sıvıyağ ya da tereyağını alıp kızdırın ve tavanın tüm yüzeyinin yağlanmasını sağlayın. Alt yüzü pişince (üzeri gözenek gözenek olur ve kurur) diğer yüzünü çevirin. İki tarafı da pişen akıtmayı servis tabağına alın. Üzerine sıcakken margarin ya da tereyağı sürün ve her kata aynı işlemi yaparak üst üste dizin.
|
|
Akıtma Tarifleri Pomak Yemekleri
|
|