|
|
Akya Güveci |
|
Göksen
Şef Aşçıbaşı
Kayıt: 23.01.2015
Mesajlar: 6647 Şehir: Adana |
Kısa URL: https://ml.md/lc106311
Gönderme Tarihi: 29.Mar.2015
1,567 defa indirildi / yazdırıldı
|
İBB Su Ürünleri Hali Müdürlüğü
1 yemek kasığı krema
1 kg beyaz akya
1 su bardağı kasar peyniri rendesi
Aldığı kadar beyaz biber
1 demet ince kıyılmıs maydanoz
0.5 çay kasığı tuz
2 yemek kasığı tereyağı
400 gr konkase domates
Önceden fırını 170 °c' ye getirip, ısıtın. Tereyağının 1 çorba kasığını eritin ve domatesi karıstırıp, suyunu çekene dek pisirin. Dçine maydanozu ilave edin. Tereyağının kalanını eritin. Balıkları ilave edin. Bir masayla ara sıra karıstırarak kızgın yağda diriliklerini kaybetmeyecek sekilde yaklasık 1/2 dakika sote edin. Tuz ve biberini serpin. 2-3 dakika daha pisirin. Kremayı karıstırın. Balıkları ağır ateste 1 dakika daha krema ile pisirin. Balıkları bir güvece alıp domates sosunu da üzerine dökün. Rendelenmis kasar peynirini üzerine serpip, fırında, kasar peyniri eriyip yer yer yanmaya baslayıncaya kadar pisirin. Fırından çıkarıp, sıcak olarak servis yapın.
|
|
Akya Güveci Tarifleri Barbunya Balığı Tarifleri
|
|