|
|
Akyüzü |
|
Karakol
Editor
Kayıt: 10.11.2005
Mesajlar: 157 Şehir: Emek/ANKARA |
Kısa URL: https://ml.md/lc596
Gönderme Tarihi: 10.Kas.2005
4,039 defa indirildi / yazdırıldı
|
1 Su bardağı toz şeker
4 adet yumurta
4 çorba kaşığı irmik
1 adet rende elma
1 adet rende armur
1 su bardağı dövülmüş badem
1 adet portakal kabuğu
1 çorba kaşığı krema
1 paket kabartma tozu
2 çorba kaşığı üzüm
1 çorba kaşığı hindistancevizi
1 su bardağı un
Şerbeti İçin;
2 su bardağı toz şeker
3 su bardağı su
yarım limonun suyu
Önce şebeti hazırlayın; bunu için su ve şekeri tencerede 15 dakika kaynatın, limon suyunu ilave edip tencereyi ocaktan alın. Ayrı bir yerde toz şekeri yumurtalarla çırpın, diğer malzemeleri katıp karıştırın, kare bir tepsiye dökün. Önceden ısıtılmış 170 derece fırında 45 dakika pişirin. Üzerine ılık şerbeti dökerek çekmesini bekleyip, dilimleyerek servis yapın.
|
|
Akyüzü Tarifleri Güllaç Tarifleri
|
|