|
|
Al Beni Yukarı Tiramisu |
|
Domates Perisi
Şef Aşçıbaşı
Kayıt: 12.10.2021
Mesajlar: 2171 Şehir: Mamak |
Kısa URL: https://ml.md/lc161527
Gönderme Tarihi: 29.Kas.2021
13,069 defa indirildi / yazdırıldı
|
https://www.acunn.com
Kedi idili için:
125 Gr yumurta sarısı
90 Gr seker
190 gr yumurta beyazı
95 gr seker
150 gr un
65 gr patates nişastası
Kreması İçin:
400 Mascarpone
150 gr krema
60 gr seker
Saboyan Sosu İçin:
4 Yumurta sarısı
45 gr seker
Kahvesi İçin:
2 Şat espresso
15 gr seker
Yardımcı ürün:
100 ml süt
125 gr yumurta sarısı ve 90 gr şekeri birlikte çırp.
190 gr yumurta beyazı ve 95 gr şekeri çırp.
150 gr un ve 65 gr patates nişastasını karıştır.
Hepsini birleştir, karışımı yavaş yap, ürün sönmesin.
400 gr mascarpone ve 150 gr krema ve 50 gr şekeri birlikte şeker eriyene ve ürün kabarana kadar
4 yumurta sarısı ve 45 gr şekeri eriyene kadar çırp ardından bermari üsülü pişir, sonrasında soğut. Devamında içine mascarpone karışımının 1/3 ini ilave et kıvamını yoğun akıcı olacak şekilde ayarla (yoğunluğunu süt ile açabilirsiniz).
2 Şat espresso içinde 15 şekeri erit
6 cm lik çember ile kedi dilini kes
Pasta jelatini 6 cm çapa göre ayarlayım üzerine (Al Beni Yukarı )etiketini yapıştır.
Kedi dilini kahvede ıslatıp yuvarlak yaptığın jelatin içine yerleştir üzerine kremasını sıkma torbası ile sık bu işlemi 3 kere tekrar et
Üzerine sabayon sosu karışımını 2.5 cm olacak şekilde doldur.
Üzerine makas top çay süzgeci yardımı ile kakao ele ve servisini yaparken jelatinin üstünde kalan kısmından tutarak yavaşça yukarı kaldır.
|
|
Al Beni Yukarı Tiramisu Tarifleri Carpaccio Tarifleri
|
|