4 kişilik
MALZEME:
Parfe:
1 yumurta sarısı,
2 yaprak jelatin,
125 gr. füme alabalık filetosu,
125 gr. krem şanti,
1 yemek kaşığı kıyılmış dereotu,
tuz,
karabiber,
1-2 yemek kaşığı limon suyu.
1. Bir gün önce: Yumurta sarısını bir kaba koyun, su dolu başka bir kabın üstüne koyun, benmaride koyulaşana dek yaklaşık 3 dakika çırpın. Oluşan kremayı soğuyuncaya kadar karıştırmaya devam edin.
2. Jelatini suya bastırın. Balık filetolarını kıyın. Krem şantiyi çırpın, hepsini yumurtalı kremaya yedirin. Jelatini tarife göre eritip karıştırın. Dereotu, tuz, karabiber ve limon suyu koyun.
3. Malzemeyi küçük kahve fincanlarına doldurun, üzerini örtün ve buzdolabında bir gece bekletin.
4. Parfeleri tabaklara ters çevirin. Salata, domates ve dereotu ile garnitür yapın.
|