Yiyiniz iciniz ancak israf etmeyiniz (Araf 31)
lezzetler.com yemek tarifleri paylaşım sitesi

Alabalık Tava Tranş ve Servisi


Fotoğraflı Yemek Tarifleri

Ana Sayfa
Video Yemek Tarifleri
Yemek Galerileri
Ana Yemek Tarifleri
Tatlı Tuzlu İkram Tarifleri
Yöresel Yemek Tarifleri
Geleneksel Yemek Tarifleri
Etnik Yemek Tarifleri
Dünya Mutfaklarından Yemek Tarifleri
Diyet Yemek Tarifleri
Markalardan Yemek Tarifleri
Bebek Yemek Tarifleri
Vejetaryen Yemek Tarifleri
Osmanlı Yemek Tarifleri
Kamp Yemek Tarifleri
Sebze Yemek Tarifleri
Meyve Tarifleri
Kırmızı Et Yemek Tarifleri
Av ve Kümes Etleri Tarifleri
Balık ve Deniz Ürünleri Yemek Tarifleri
Sakatat Yemek Tarifleri
Çerez Tarifleri
Tahıl Yemek Tarifleri
Diğer Malzemelerden Yemek Tarifleri
Pişirme Yöntemlerine Göre Yemek Tarifleri
Tatlarına Göre Yemek Tarifleri
Kolay Yemek Tarifleri
En Yeni Yemek Tarifleri
Malzemeye Göre Arama
Genel Konular
Besinlerin Değerleri
Şifalı Bitkiler
Aşçılığın Püf Noktaları
Sofra Düzeni ve Servis
Mutfak Takımları
Yemek Hakkında Sözler
Yemek Rüyaları
Yemek Fıkraları
Diğer Konular
Sağlık Konuları
Site Hakkında
Makaleler
Söyleşiler
Anketler
Mütevazı Lezzetler®

Üye Girişi
Üye Ol


Alabalık Tava Tranş ve Servisi

bahçıvan teyze
Şef Aşçıbaşı
Şef Aşçıbaşı

Kayıt: 27.05.2013
Mesajlar: 103
Şehir: Elazığ
Kısa URL: https://ml.md/lc100337
Gönderme Tarihi: 30.Tem.2014
1,517 defa indirildi / yazdırıldı




Milli Eğitim Bakanlığı
Mesleki Eğitim ve Öğretim Sisteminin Güçlendirilmesi Projesi
Ankara 2006


Tava balıklarının servisinde genellikle aşağıda belirtilen tranş(kılçıklardan ayıklanma) şekilleri kullanılmaktadır.
Balık mutfaktan getirilip konuklara gösterildikten sonra arabada veya servis masasındaki ısıtıcı üzerine bırakılır.
Balık, çatal-bıçak veya çatal-kaşık kullanılarak üzerinde çalışılacak tabağa alınır(veya servis kabında tranş edilir).
Balığın kenarlarındaki yüzgeçleri çatal ve bıçak (veya kaşık) yardımıyla çıkarılarak artık tabağına konur.
Bıçak sırt kısmından fileto ile kemik arasına sokulur ve üst fileto tek parça halinde çıkarılıp servis edileceği tabağa derisi alta gelecek şekilde konur.
Filetonun alınmasıyla meydana çıkan kılçık baş kısmından çatal geçirilerek yukarıya doğru kaldırılmak suretiyle çıkarılır.(Kılçığın takıldığı kısımlarda bıçakla müdahale yapılır.)
Alttaki filetolar da alınarak servis tabağındaki diğer filetoların üzerine derileri üstte kalacak şekilde kapatılır.
Garnitür ve sosları ilave edildikten sonra hazırlanan tabak misafirin sağından servis edilir.
Balık, masaya getirildiği tabakta servis edilecekse; misafire gösterildikten sonra şu şekilde hareket edilir.
Balığın başı ve yüzgeçleri gövdeden ayrılır ve bir artık tabağına konulur. (Balığın başı servis edilecekse artık tabağına konulmaz tabakta bırakılır.)
Baştan kuyruğa doğru fileto çizgisi boyunca bastırılarak filetoların hafifçe ayrılması sağlanır.
Çatal-bıçak veya çatal-kaşık kullanarak üstteki iki fileto parçası ileri-geri çekilmek suretiyle balığın iskeleti açığa çıkarılır. Açığa çıkarılan kılçık alınarak artık tabağına konur.
Yanlara çekilen Üst Filetolar tekrar eski yerlerine getirilir .(balığın başı servis edilecekse tekrar eski yerine yerleştirilir.)
Hazırlanan balık tabağına garnitür ve soslar ilave edilerek misafirin sağından servis edilir.
Tava balıklar derileri soyulmadan filetolara ayrılarak servis edilirler.Ancak müşterinin özel arzusu üzerine derileri soyularak da servis edilebilir.






Alabalık Tava Tranş ve Servisi Tarifleri Sofra Düzeni ve Servis



(1 adet Alabalık Tava Tranş ve Servisi 17,851 defa bakıldı)


lezzetler.com
Site Hakkında
Kullanım Kuralları
Üyelik Kuralları
Gizlilik Bildirimi
Hediyeli Üyelik
Alan Adlarımız
Bölümler
Yemek Kitapları
Mütevazı Lezzetler® Yemek Kitabı
Mütevazı Lezzetler® İkramlar
Mütevazı Lezzetler® Kurabiyeler
Mütevazı Lezzetler® Çorbalar
Mütevazı Lezzetler® Pilavlar
Mütevazı Lezzetler® Videoları
Mütevazı Lezzetler® Fotoğrafları
Mütevazı Lezzetler®
Mütevazı Lezzetler® Sertifikaları
Mütevazı Lezzetler® Türkçe
Mütevazı Lezzetler® Azəricə
Mütevazi Lezzetler® English
Mütevazi Lezzetler® Español
Mütevazi Lezzetler® Deutsch
Mütevazi Lezzetler® Français
Mütevazi Lezzetler® Italiane
Скромные Вкусы® Русский
لذيذ المتواضع ®عربية
Video Sunucuları
video.lezzetler.com
video.ml.md
Youtube
Dailymotion
Facebook
İzlesene
Mynet
Sosyal Medya
lezzetler.com facebook uygulaması
lezzetler.com facebook sayfası
lezzetler.com twitter sayfası
Mütevazı Lezzetler® facebook sayfası
Mutevazı Lezzetler® twitter sayfası

izmir escort - alsancak escort