www.miele.com.tr
800 gr. Alabaş
Kalıp için yağ
2 arpacık soğan, kıyılmış
100 gr. Jambon
2 yemek kaşığı Zeytinyağı
200 ml Sebze suyu
150 gr. Crème fraîche
Yeni çekilmiş Karabiber
Muskat, çekilmiş
80 gr. Peynir, rendelenmiş
1 küçük kutu Tere
Alabaşları soyun, yaklaşık 1 cm kalınlığında dilimlere bölüm ve yağlanmış sufle kalıplarına kat kat dizin.
Kahvaltılık jambonu küp küp doğrayın ve arpacık soğanlarla kavurun. Sebze suyunu ilave edin, Creme fraiche ile inceltin ve karabiber ve Muskat ile tatlandırın.
Sosu alabaşın üzerine dökün, peynir serpin ve kızarıncaya kadar pişirin.
Tereyi graten üzerine serpin ve ikram edin.
|