|
|
Alanya Bohçası (Antalya) |
|
angara'nın bağları
Aşçıbaşı
Kayıt: 02.11.2013
Mesajlar: 27 Şehir: Ankara |
Kısa URL: https://ml.md/lc93463
Gönderme Tarihi: 02.Kas.2013
3,225 defa indirildi / yazdırıldı
|
Bohça harcı için:
3 yumurta
1,5 su bardağı süt
1,5 su bardağı un
1 çay bardağı sıvı yağ
Tuz
İçi için:
İstediğiniz bir iç harcı
Krep için yumurtayı, sıvı yağı ve sütü karıştırma kabının içine alın. Çırpma teliyle karıştırın. Akıcı kıvamda bir karışım elde edin. Bu sırada iç harcı hazırlamak için bir tavaya sıvı yağ dökün. Soğanlarımızı soyup yemeklik doğrayın ve yağda kavurun. Ardından kıymayı ekleyin ve karıştırın. Domatesi de doğrayarak ilave edin. Tuz ve karabiberini atarak kavurmaya devam edin. Harcımız kavrulunca altını kapatın, maydanozu ince ince kıyarak harca ekleyin. Krep tavasına ya da geniş bir tavaya krep harcından bir kepçe döküp önlü arkalı pişirin. Pişen kreplerin içlerine paylaştırıp sarın ve çöp şişlerle açılmasını önleyin. Krepler bitene kadar aynı işlemi uygulayın. Sıcak servis edin.
|
|
Alanya Bohçası (Antalya) Tarifleri Hatay Yemekleri
|
|