Yiyiniz iciniz ancak israf etmeyiniz (Araf 31)
lezzetler.com yemek tarifleri paylaşım sitesi

ALEKSANDER TURTASI (Letonya)


Fotoğraflı Yemek Tarifleri

Ana Sayfa
Video Yemek Tarifleri
Yemek Galerileri
Ana Yemek Tarifleri
Tatlı Tuzlu İkram Tarifleri
Yöresel Yemek Tarifleri
Geleneksel Yemek Tarifleri
Etnik Yemek Tarifleri
Dünya Mutfaklarından Yemek Tarifleri
Afgan Yemekleri
Alman Yemekleri
Amerikan Yemekleri
Arap Yemekleri
Arjantin Yemekleri
Avustralya Yemekleri
Avusturya Yemekleri
Azeri Yemekleri
Belçika Yemekleri
Brezilya Yemekleri
Bulgar ve Bulgaristan Türkleri'nin Yemekleri
Çeçen Yemekleri
Çekya Yemekleri
Çin Yemekleri
Danimarka Yemekleri
Diğer Ülkelerin Yemekleri
Endonezya Yemekleri
Filipinler Yemekleri
Finlandiya Yemekleri
Fransız Yemekleri
Güney Afrika Yemekleri
Gürcistan Yemekleri
Haiti Yemekleri
Hint Yemekleri
Hırvat Yemekleri
Hollanda Yemekleri
İngiliz Yemekleri
İran Yemekleri
İrlanda Yemekleri
İskandinav Yemekleri
İskoç Yemekleri
İspanyol Yemekleri
İsrail Yemekleri
İsveç Yemekleri
İsviçre Yemekleri
İtalyan Yemekleri
Japon Yemekleri
Kanada Yemekleri
Kazak Yemekleri
Kırgız Yemekleri
Kore Yemekleri
Küba Yemekleri
Macar Yemekleri
Meksika Yemekleri
Norveç Yemekleri
Malezya Yemekleri
Özbek Yemekleri
Pakistan Yemekleri
Peru Yemekleri
Polonya Yemekleri
Portekiz Yemekleri
Romen Yemekleri
Rus Yemekleri
Slovak Yemekleri
Tahiti Yemekleri
Tayland Yemekleri
Venezuela Yemekleri
Vietnam Yemekleri
Yeni Zellanda Yemekleri
Yunan ve Batı Trakya Türkleri'nin Yemekleri
Diyet Yemek Tarifleri
Markalardan Yemek Tarifleri
Bebek Yemek Tarifleri
Vejetaryen Yemek Tarifleri
Osmanlı Yemek Tarifleri
Kamp Yemek Tarifleri
Sebze Yemek Tarifleri
Meyve Tarifleri
Kırmızı Et Yemek Tarifleri
Av ve Kümes Etleri Tarifleri
Balık ve Deniz Ürünleri Yemek Tarifleri
Sakatat Yemek Tarifleri
Çerez Tarifleri
Tahıl Yemek Tarifleri
Diğer Malzemelerden Yemek Tarifleri
Pişirme Yöntemlerine Göre Yemek Tarifleri
Tatlarına Göre Yemek Tarifleri
Kolay Yemek Tarifleri
En Yeni Yemek Tarifleri
Malzemeye Göre Arama
Genel Konular
Mütevazı Lezzetler®

Üye Girişi
Üye Ol


ALEKSANDER TURTASI (Letonya)

bitmeyen şarkı
Editor
Editor

Kayıt: 07.01.2011
Mesajlar: 2219
Şehir: İzmir
Kısa URL: https://ml.md/lc59243
Gönderme Tarihi: 10.Oca.2011
3,373 defa indirildi / yazdırıldı




300 gr (3 su bardağı) un
1 kahve kaşığının ucuyla tuz
100 gr (1 çorba kaşığı) tuzsuz tereyağı (küçük parçalara bölünmüş)
100 gr (1 çorba kaşığı) margarin (küçük parçalara bölünmüş)
3 çorba kaşığı şeker
1 yumurta (hafifçe çırpılmış)
300 gr. (1 su bardağı) ahududu reçeli
30 gr. (3 çorba kaşığı tereyağı)
200 gr. pudra şekeri (elenmiş)
3 çorba kaşığı soğuk su
2 çorba kaşığı limon suyu.

Un ve tuzu büyükçe bir kâseye eleyiniz. Yağ ve margarini ekleyiniz. Yağı parmaklarınızla, karışım ufalanmış ekmek görünümü alana kadar una yediriniz. Şeker ve yumurtayı ekleyerek iyice karıştırınız. Önce bıçak yardımıyla, sonra ellerinizle yavaş yavaş yoğurarak, hamuru top haline getiriniz ve bir beze sarıp 1 saat kadar buzdolabında bekletiniz.
Püreyi hazırlamak için, ahududu reçelini tahta kaşıkla kevgirden geçirerek küçük bir tencereye aktarınız. Koyulaşıncaya kadar, kısık ateşte sürekli karıştırarak pişiriniz ve soğuması için bir kenara bırakınız. Fırınınızı hafifçe ısıtınız.
Hamuru ikiye bölünüz. Yağlı kâğıttan 20X35 cm'lik 4 tane dikdörtgen kesiniz. Kâğıtları unlayınız. Bir kâğıdın üstüne iki parça hamurdan birini koyup bir başka kâğıdı, unlu kısmı hamurun üstüne gelecek biçimde yerleştiriniz. Hamuru kâğıdın şekline uygun olarak (dikdörtgen biçiminde) açınız, dışarı taşan kenarları içeriye katlayıp tekrar açınız. Aynı işlemi ikinci parça hamur için tekrarlayınız.
İki fırın tepsisini yumuşatılmış yağ ile yağlayınız. Üstlerindeki kâğıtları alarak hamurları, alttaki kâğıtların yardımıyla fırın tepsilerine (kâğıtlı taraf üstte kalmalıdır) aktarınız. Bu kâğıtları da alıp tepsileri fırına yerleştirerek 45-50 dakika, gevrek bir hale gelene kadar pişiriniz. Fırından çıkardığınız keki soğuması için 5 dakika kadar tepsiler üstünde bırakınız. Bir parçanın üstüne ahududu püresini sürerek, ikinci parçayı dikkatle birincinin üstüne yerleştiriniz.
Bir kâsede pudra şekerini, soğuk su ve limon suyu ile karıştırınız. Bu malzemeyi turtanın üstüne düzgün olarak yayınız. Donması için en az 4 saat kadar bekletiniz. Sonra bıçakla dörtgenler halinde kesip servis ediniz.

Not: Hoş kokulu, gevrek ve ufak pastalar halinde servis edilen Aleksander turtası, Letonya'da geleneksel olarak öğle yada akşam yemeklerinden sonra yenen bir tatlıdır, çay ile de ikram edilebilir.


ML® Tavuklu Turta için tıklayın






ALEKSANDER TURTASI (Letonya) Tarifleri Diğer Ülkelerin Yemekleri



(1 adet ALEKSANDER TURTASI (Letonya) 72,571 defa bakıldı)


lezzetler.com
Site Hakkında
Kullanım Kuralları
Üyelik Kuralları
Gizlilik Bildirimi
Hediyeli Üyelik
Alan Adlarımız
Bölümler
Yemek Kitapları
Mütevazı Lezzetler® Yemek Kitabı
Mütevazı Lezzetler® İkramlar
Mütevazı Lezzetler® Kurabiyeler
Mütevazı Lezzetler® Çorbalar
Mütevazı Lezzetler® Pilavlar
Mütevazı Lezzetler® Videoları
Mütevazı Lezzetler® Fotoğrafları
Mütevazı Lezzetler®
Mütevazı Lezzetler® Sertifikaları
Mütevazı Lezzetler® Türkçe
Mütevazı Lezzetler® Azəricə
Mütevazi Lezzetler® English
Mütevazi Lezzetler® Español
Mütevazi Lezzetler® Deutsch
Mütevazi Lezzetler® Français
Mütevazi Lezzetler® Italiane
Скромные Вкусы® Русский
لذيذ المتواضع ®عربية
Video Sunucuları
video.lezzetler.com
video.ml.md
Youtube
Dailymotion
Facebook
İzlesene
Mynet
Sosyal Medya
lezzetler.com facebook uygulaması
lezzetler.com facebook sayfası
lezzetler.com twitter sayfası
Mütevazı Lezzetler® facebook sayfası
Mutevazı Lezzetler® twitter sayfası

izmir escort - alsancak escort