Yiyiniz iciniz ancak israf etmeyiniz (Araf 31)
lezzetler.com yemek tarifleri paylaşım sitesi

Yemek Tarifleri > Sana Yemek Tarifleri > Alfahor (1 adet - 2,938 defa bakıldı)

Alfahor


Fotoğraflı Yemek Tarifleri

Ana Sayfa
Video Yemek Tarifleri
Yemek Galerileri
Ana Yemek Tarifleri
Tatlı Tuzlu İkram Tarifleri
Yöresel Yemek Tarifleri
Geleneksel Yemek Tarifleri
Etnik Yemek Tarifleri
Dünya Mutfaklarından Yemek Tarifleri
Diyet Yemek Tarifleri
Markalardan Yemek Tarifleri
Algida Yemek Tarifleri
Arçelik Yemek Tarifleri
Arzum Yemek Tarifleri
Aytaç Yemek Tarifleri
Banvit Yemek Tarifleri
Bizim Mutfak Yemek Tarifleri
Borcam Yemek Tarifleri
Dardanel Yemek Tarifleri
Duru Bulgur Yemek Tarifleri
Emsan Yemek Tarifleri
Eti Yemek Tarifleri
Fairy Yemek Tarifleri
Feast Yemek Tarifleri
Fritolay Yemek Tarifleri
Halk Yemek Tarifleri
Keskinoğlu Yemek Tarifleri
Knorr Yemek Tarifleri
Komili Yemek Tarifleri
Koska Yemek Tarifleri
Lezita Yemek Tarifleri
Luna Yemek Tarifleri
Maggi Yemek Tarifleri
Maret Yemek Tarifleri
Migros Yemek Tarifleri
Milupa Bebek Maması Tarifleri
Moulinex Yemek Tarifleri
Nestle Yemek Tarifleri
Nuhun Ankara Makarnası Yemek Tarifleri
Orkide Yemek Tarifleri
Pakmaya Yemek Tarifleri
Penguen Yemek Tarifleri
Philips Yemek Tarifleri
Pınar Yemek Tarifleri
Piyale Yemek Tarifleri
Sana Yemek Tarifleri
Selva Yemek Tarifleri
Sinbo Yemek Tarifleri
SuperFresh Yemek Tarifleri
Sütaş Yemek Tarifleri
Tamek Yemek Tarifleri
Tat Yemek Tarifleri
Tefal Yemek Tarifleri
Tukaş Yemek Tarifleri
Uno Yemek Tarifleri
Ülker Yemek Tarifleri
Yonca Yemek Tarifleri
Yörsan Yemek Tarifleri
Bebek Yemek Tarifleri
Vejetaryen Yemek Tarifleri
Osmanlı Yemek Tarifleri
Kamp Yemek Tarifleri
Sebze Yemek Tarifleri
Meyve Tarifleri
Kırmızı Et Yemek Tarifleri
Av ve Kümes Etleri Tarifleri
Balık ve Deniz Ürünleri Yemek Tarifleri
Sakatat Yemek Tarifleri
Çerez Tarifleri
Tahıl Yemek Tarifleri
Diğer Malzemelerden Yemek Tarifleri
Pişirme Yöntemlerine Göre Yemek Tarifleri
Tatlarına Göre Yemek Tarifleri
Kolay Yemek Tarifleri
En Yeni Yemek Tarifleri
Malzemeye Göre Arama
Genel Konular
Mütevazı Lezzetler®

Üye Girişi
Üye Ol


Alfahor

Saadet
Türkçe Admin
Türkçe Admin

Kayıt: 12.07.2005
Mesajlar: 9327
Şehir: Ankara
Kısa URL: https://ml.md/lc98105
Gönderme Tarihi: 09.May.2014
1,634 defa indirildi / yazdırıldı




1 1/4 bardak un
1 2/3 bardak misir nisastasi
1 tatli kasigi kabartma tozu
145 g oda sicakliginda sana hamur işi margarin
2/3 bardak seker
1 tatli kasigi limon kabugu rendesi
1 yemek kasigi portakal suyu
4 yumurta sarisi
1 bardak robotta cekilmis hindistancevizi
17-18 tatli kasigi karamellestirilmis sut

Iki firin tepsisini aliminyum folyo, ya da pisirme kagidi ile kaplayin. Ben silpat tepsi altliklarimi kullandim. Firininizi 175 C ye isitin. Un, nisasta ve kabartma tozunu ufak bir kasede karistirin.
Seker ve tereyagini mikserinizin orta hizinda 2 ila 3 dakika, ya da iyice butunlesip, yumusak ve hafif bir doku alincaya kadar cirpin. Limon rendesi ve portakal suyunu katin. Yumurta sarilarini birer birer, ve her birinden sonra karisim butunlesinceye kadar cirparak, ekleyin. Unlu karisimi da ekleyip, bir spatula ile karistirin.
Hamurunuzu, hafif unlanmis bir yuzeye alip, elinizle 2-3 defa, ya da hamur butunlesinceyea kadar yogurun. Hamuru uc esit parcaya ayirin. Her bir parcayi hafif unlanmis yuzeyde, yapismamasi icin s1k s1k dondurerek, 0.6 cm kalinliginda acin. Bu islemi yaparken, hamurun ustunu de hafif unlamaniz gerekebilir. 6 cm lik yuvarlak kurabiye kalibi ile hamuru dairelere kesin. Daireleri aralarinda 2 ila 2,5 cm olacak sekilde, hazirladiginiz firin tepsilerine dizin. Kalan hamuru toparlayip, bir defa daha acin ve ayni sekilde kalipla daireler kesin.Ikinci ve ucuncu hamur parcasiyla da, ayni islemi tekrarlayin.
Kurabiyeleri 15 dakika kadar pisirin. Bu sureni yarisinda, alttaki tepsiyi uste, usttekini alta alarak, kurabiyelerin esit pismesini saglayin. Benim firinimda altlarin renklenmesi icin 12 dakika yeterli oldu. Siz de pisme suresinin sonuna dogru kontrol ederseniz iyi olur. Eger firininiz alttan kuvvetli isi veriyorsa, firin tepsilerini ikileyerek, yalitim yapmaniz tavsiye edilir, cabuk kizariyor altlari cunku.
Firindan aldiktan sonra, kurabiyeleri pisirme kagitlariyla birlikte, sogumak icin izgaralara transfer edin. Soguyan kurabiyelerden, uygun buyuklukte olanlari, aralarina karamellesmis sut koyarak yapistirin. Bu islemi yaparken kurabiyelerin firin tepsisine degen, renklenmis kisimlarinin ice gelmesine dikkat edin. Kurabiyelerin kenarlarina, ince bir tabaka karamellestirilmis sut sivayip, cekilmis hindistan cevizine bulayin. Ben bir kismini firinlanmis bir kismini da sade hindistancevizi ile kapladim. Iki sekli de guzel oldu.






Alfahor Tarifleri Sana Yemek Tarifleri



(1 adet Alfahor 2,938 defa bakıldı)


lezzetler.com
Site Hakkında
Kullanım Kuralları
Üyelik Kuralları
Gizlilik Bildirimi
Hediyeli Üyelik
Alan Adlarımız
Bölümler
Yemek Kitapları
Mütevazı Lezzetler® Yemek Kitabı
Mütevazı Lezzetler® İkramlar
Mütevazı Lezzetler® Kurabiyeler
Mütevazı Lezzetler® Çorbalar
Mütevazı Lezzetler® Pilavlar
Mütevazı Lezzetler® Videoları
Mütevazı Lezzetler® Fotoğrafları
Mütevazı Lezzetler®
Mütevazı Lezzetler® Sertifikaları
Mütevazı Lezzetler® Türkçe
Mütevazı Lezzetler® Azəricə
Mütevazi Lezzetler® English
Mütevazi Lezzetler® Español
Mütevazi Lezzetler® Deutsch
Mütevazi Lezzetler® Français
Mütevazi Lezzetler® Italiane
Скромные Вкусы® Русский
لذيذ المتواضع ®عربية
Video Sunucuları
video.lezzetler.com
video.ml.md
Youtube
Dailymotion
Facebook
İzlesene
Mynet
Sosyal Medya
lezzetler.com facebook uygulaması
lezzetler.com facebook sayfası
lezzetler.com twitter sayfası
Mütevazı Lezzetler® facebook sayfası
Mutevazı Lezzetler® twitter sayfası

izmir escort - alsancak escort