Yiyiniz iciniz ancak israf etmeyiniz (Araf 31)
lezzetler.com yemek tarifleri paylaşım sitesi

Yemek Tarifleri > Patlıcan Kebabı Tarifleri > Ali Nazik (Gaziantep) (42 adet - 9,631,619 defa bakıldı)

Ali Nazik (Gaziantep)


Fotoğraflı Yemek Tarifleri

Ana Sayfa
Video Yemek Tarifleri
Yemek Galerileri
Ana Yemek Tarifleri
Çorba Tarifleri
Salatalar
Makarnalar
Pilavlar
Yumurta Yemekleri
Sebze Yemekleri
Zeytinyağlılar
Dolmalar
Baklagiller
Et Yemekleri
Kebaplar
Beyti Tarifleri
Çöp Şiş Tarifleri
Döner Tarifleri
Fırın Kebabı Tarifleri
Hünkar Beğendi Tarifleri
İslim Kebabı Tarifleri
Kağıt Kebabı Tarifleri
Kuzu Kebabı Tarifleri
Orman Kebabı Tarifleri
Patlıcan Kebabı Tarifleri
Sebze Kebabı Tarifleri
Şiş Kebabı Tarifleri
Tandır Kebabı Tarifleri
Tas Kebabı Tarifleri
Tencere Kebabı Tarifleri
Tepsi Kebabı Tarifleri
Köfteler
Sakatatlar
Tavuk Yemekleri
Balıklar
Soslar
Reçeller Marmelatlar
Hoşaflar Kompostolar
Turşular Konserveler
Diğer Yemek Tarifleri
Tatlı Tuzlu İkram Tarifleri
Yöresel Yemek Tarifleri
Geleneksel Yemek Tarifleri
Etnik Yemek Tarifleri
Dünya Mutfaklarından Yemek Tarifleri
Diyet Yemek Tarifleri
Markalardan Yemek Tarifleri
Ustalardan Yemek Tarifleri
Bebek Yemek Tarifleri
Vejetaryen Yemek Tarifleri
Osmanlı Yemek Tarifleri
Kamp Yemek Tarifleri
Sebze Yemek Tarifleri
Meyve Tarifleri
Kırmızı Et Yemek Tarifleri
Av ve Kümes Etleri Tarifleri
Balık ve Deniz Ürünleri Yemek Tarifleri
Sakatat Yemek Tarifleri
Çerez Tarifleri
Tahıl Yemek Tarifleri
Diğer Malzemelerden Yemek Tarifleri
Pişirme Yöntemlerine Göre Yemek Tarifleri
Tatlarına Göre Yemek Tarifleri
Kolay Yemek Tarifleri
En Yeni Yemek Tarifleri
Malzemeye Göre Arama
Genel Konular
Mütevazı Lezzetler®

Üye Girişi
Üye Ol


Alinazik (Gaziantep)

Somuncu
Türkçe Admin
Türkçe Admin

Kayıt: 25.05.2007
Mesajlar: 5856
Şehir: Ankara
Kısa URL: https://ml.md/lc172595
Gönderme Tarihi: 11.Haz.2023
160 defa indirildi / yazdırıldı




Asırlık Tariflerle Türk Mutfağı

1.2 kg kuzu eti, orta yağlı
1 tatlı kaşığı tuz
1 adet etli kırmızı biber, kabaca doğranmış
40 g tereyağı, küçük küpler halinde kesilmiş
1 tatlı kaşığı toz kırmızıbiber
1,5 kg patlıcan
750 g süzme yoğurt
6 diş sarımsak, ezilmiş
Sunum için:
3 adet küçük boy domates, dilimlenmiş
6 adet küçük boy sivri yeşilbiber
3 adet tırnaklı pide, dilimlenmiş

Kuzu etine tuz ve etli kırmızı biber ekleyerek kıyma şeklini alana kadar zırhla kıyın ve karıştırın.
Hazırlanan harcı bir tavaya koyun ve üzerine tereyağı parçaları ve toz kırmızıbiberi ekleyin.
Taş fırında köz ateşte veya normal fırında 180°C’de 10–15 dakika pişirin.
Patlıcanları közleyin ve kabuklarını soyun. İnce ince kıyın. Bir bardak altıyla ezerek pürüzsüz kıvam almasını sağlayın.
Bir tencerede, kısık ateşte yoğurdu karıştırarak ısıtın. Patlıcanı ilave edip ısınıncaya kadar karıştırın. En son sarımsağı ekleyin.
Bakır tabaklara ince bir tabaka halinde yoğurtlu patlıcanı yayın. Üzerine de kıymayı paylaştırın.
Domates, biber ve tırnaklı pide ile servis edin.

Not: Alinazik ya da Alenazik, Gaziantep mutfağının meşhur lezzetlerinden biridir. Zırh kıyması yerine ufak doğranmış sotelik et ile de yapıldığı olur. Kimisi eti veya kıymayı kavururken içine küçük doğranmış domates ve yeşilbiber gibi eklemeler yapar. Alinazik, kebapçılarda şişte pişirilmiş kıyma kebap ile de yapılabilir. Evlerde ise hazır alınmış kıymayı tavada kavurarak kolay usül yapan da vardır.



Ali Nazik (Gaziantep)

gül
Şef Aşçıbaşı
Şef Aşçıbaşı

Kayıt: 08.08.2007
Mesajlar: 10638
Şehir: izmit
Kısa URL: https://ml.md/lc178355
Gönderme Tarihi: 26.Haz.2024
41 defa indirildi / yazdırıldı




Ayşe İpek Kıcıkoğlu

7 tane közlenmiş patlıcan
500 gr orta yağlı kıyma
4 diş sarımsak
250 gr süzme yoğurt
Tuz
Karabiber
Pul biber

Kıyma kavrulur.
Sonra baharatı eklenir.
Patlıcanlar közlenir ve temizlenir, ince ince doğranır.
Tuz ve yoğurtla karıştırılır.
Servis tabağına alınır ve üzerine kavrulmuş kıyma konur.

Not: Yavuz Sultan Selim Han, 16. yüzyılda Antep’e büyük ve ihtişamlı bir törenle girer. En az şimdiki kadar zengin Antep mutfağının yemekleriyle onun için büyük bir ziyafet verilir. Yavuz Sultan, bir yemeği o kadar beğenir ki, ustasıyla tanışmak ister. Yemeğin lezzetindeki inceliğe ithafen “Kim bu eli nazik?” diye sorar. Yemeği yapan usta saray mutfağına alınırken, yemeğin adı da “Eli Nazik” olarak kalır. Zaman içinde de adı değişerek Alinazik olur.







Ali Nazik (Gaziantep) Tarifleri Patlıcan Kebabı Tarifleri



(42 adet Ali Nazik (Gaziantep) 9,631,619 defa bakıldı)

Sayfa: « Önceki  1, 2, 3


lezzetler.com
Site Hakkında
Kullanım Kuralları
Üyelik Kuralları
Gizlilik Bildirimi
Hediyeli Üyelik
Alan Adlarımız
Bölümler
Yemek Kitapları
Mütevazı Lezzetler® Yemek Kitabı
Mütevazı Lezzetler® İkramlar
Mütevazı Lezzetler® Kurabiyeler
Mütevazı Lezzetler® Çorbalar
Mütevazı Lezzetler® Pilavlar
Mütevazı Lezzetler® Videoları
Mütevazı Lezzetler® Fotoğrafları
Mütevazı Lezzetler®
Mütevazı Lezzetler® Sertifikaları
Mütevazı Lezzetler® Türkçe
Mütevazı Lezzetler® Azəricə
Mütevazi Lezzetler® English
Mütevazi Lezzetler® Español
Mütevazi Lezzetler® Deutsch
Mütevazi Lezzetler® Français
Mütevazi Lezzetler® Italiane
Скромные Вкусы® Русский
لذيذ المتواضع ®عربية
Video Sunucuları
video.lezzetler.com
video.ml.md
Youtube
Dailymotion
Facebook
İzlesene
Mynet
Sosyal Medya
lezzetler.com facebook uygulaması
lezzetler.com facebook sayfası
lezzetler.com twitter sayfası
Mütevazı Lezzetler® facebook sayfası
Mutevazı Lezzetler® twitter sayfası